Hüseyin Akıncı

Hüseyin Akıncı

SMS Sorgulamaları

SMS Sorgulamaları

Sigorta bilgi ve gözetim merkezi tarafından sağlanan hizmeti birçok vatandaşımız bilmemekte ve araçlarıyla ilgili bir konu gündeme gelince konu ile ilgili olarak oto kontrol merkezine mesaj atarak bilgi sahibi oluyor.

 

​OTOKONTROL5664 Uygulaması ile vatandaşların "araç hasar, araç detay, değişen parça, poliçe, kaza ve mağdur bilgilerine", aracıya gerek kalmaksızın kolayca ulaşabilmeleri hedeflenmiştir.

cep telefonu firmaları ile anlaşmalı olarak devreye alınmış olan SMS projesi ile kişiler mesaj atarak arabalarının hasar geçmişlerini, araç detay bilgilerini, eksper raporuna göre değişen parçalarını, mağdur bilgilerini, trafik poliçelerinin olup olmadığını ve eğer bir kazaya karıştılarsa kaza tespit tutanaklarının durumunu, vefat etmiş kişilere ait hayat sigortası bilgilerini ​5664’e mesaj atarak sorgulayabilirler.

Hasar Geçmişi Sorgulama

Plakayı yazın,  5664'e gönderin. Aracın plakası değişmiş olsa bile, hasar geçmişi anında cebinize gelsin.

ERP (Eksper Raporu) olan kazalarda değişen parçaları öğrenmek için PARCA boşluk PLAKA boşluk HASAR TARİHİ yazıp sorgulama yapabilirsiniz.​

Araç Detay Bilgisi Sorgulama

DETAY boşluk plakayı yazın, 5664'e gönderin. Aracın markası modeli, plaka değişimi olup olmadığı, hangi illerde tescil kaydının olduğu, araç türü değişimi olup olmadığı, son sahiplik süresi, yürürlükte kaskosunun olup olmadığı, trafiğe çıkış tarihi, toplam kaskolu olduğu süre ve toplam kaskosuz olduğu süre bilgileri anında cebinize gelsin.

 

Değişen Parça Bilgisi Sorgulama

 

Eksper raporuna göre araçta değişen parça bilgileri sorgusu için: PARCA yazın, boşluk bırakın, plakayı yazın, boşluk bırakın, kaza tarihini yazın 5664'e gönderin. Aracın kazaya ait eksper raporunda yer alan parça bilgileri anında cebinize gelsin.

Tutanak Bilgisi Sorgulama

Trafik kazasına karışanların kendi aralarında tuttuğu Kaza Tespit Tutanağı (KTT) sorgusu için: KTT yazın, boşluk bırakın, plakayı yazın, 5664'e gönderin. Kazaya karışanların kusur oranları cebinize gelsin. Bu servis ile kazaya karışanların kusur oranlarını da öğrenebilirsiniz.

Poliçe Bilgisi Sorgulama

 

Trafik ya da kasko poliçenizin yürürlükte olup olmadığını bu hizmet sayesinde öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda poliçenizin ne zaman sona ereceğini ve trafik poliçenize uygulanmış hasarsızlık indirim oranını sorgulamak için: TRAFIK ya da KASKO yazın, boşluk bırakın, plakayı yazın,  5664'e gönderin. Araca ait poliçe bilgileri anında cebin

Mağdur Bilgisi Sorgulama

Trafik kazası mağdurunun hasarı hangi sigorta şirketinden alacağı ve hasar dosya numarasını öğrenmek için: MAGDUR yazın boşluk bırakın, TC Kimlik No'sunu yazın, 5664'e gönderin. Hasar işlemlerinizi kolaylıkla izlemenizi sağlayan sigorta ve hasar dosya numara bilgisi cebinize gelsin.

Hayat Poliçesi Vefat Bilgisi Sorgulama

Vefat eden hayat poliçe sigortalılarının vefat tazminatının varisler tarafından hangi sigorta şirketinden alınacağını öğrenmek için: HAYAT yazın boşluk bırakın, TC Kimlik No'sunu yazın, 5664'e gönderin. Vefat tazminatının alınabileceği sigorta şirket bilgisi cebinize gelsin.​

Uyarı:

Hasar Geçmişi Sorgulama hizmetiyle sunulan hasar bilgileri, 2003 yılından itibaren sigorta şirketleri tarafından yapılan kasko ve trafik sigortası hasar ödemeleri ile sınırlıdır. Hasar bilgileri bir defaya mahsus cam hasar ödemelerini içermemektedir.

Tutanak sorgulama hizmetinde trafik kazasına karışanların kendi aralarında tuttuğu Kaza Tespit Tutanağı (KTT) bilgileri esas alınmıştır. Polis ve jandarma tarafından tutulmuş kaza bilgisi kayıtları bu hizmet kapsamında yer almamaktadır.

Hizmetlerimizde sunulan bilgiler, tamamen kurumumuza gönderilen sigorta şirketlerinin kayıtlarına dayanmaktadır. Bu bilgilere dayanarak yapılacak ticari işlemlerin sorumluluğu kuruluşumuza ait değildir.

​Kazasız günler dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Akıncı Arşivi
SON YAZILAR