Şöhretler Kaldırımı'nda "Kızılderili" Protestosu

Şöhretler Kaldırımı'nda "Kızılderili" Protestosu
Oscar ödül törenleri öncesinde, Kızılderililerin topraklarından geçen boru hattı Şöhretler Kaldırımı'nda protesto edildi- Disneyland'daki polis şiddetine karşı eylemde ise 24 kişi gözaltına alındı

LOS ANGELES (AA) - ABD'nin Los Angeles kentinde pazar günü yapılacak Oscar ödül törenleri öncesinde Hollywood'daki Şöhretler Kaldırımı'nda, yerli Amerikalıların (Kızılderililer) topraklarından geçecek Kuzey Dakota boru hattı projesi protesto edildi.

Hollywood'da Oscar ödüllerinin dağıtılacağı Dolby Tiyatro'nun önünde toplanan protestocular, daha sonra ünlülerin yıldızlarının bulunduğu Şöhretler Kaldırımı'nda yürüdü. Eylemde Kızılderili şarkıları söyleyip dans eden göstericiler, suyun ve çevrenin korunmasının önemine vurgu yapan sloganlar attı.

Eylemciler yürüyüş sırasında zaman zaman kaldırımın dışına çıkıp trafiği durdurma girişiminde bulunsa da polisin uyarıları gösterilerin "sivil itaatsizlik" eylemine dönmesine engel olurken, protesto gösterisi olaysız sona erdi.

- Disneyland'daki eylemde 24 kişi gözaltına alındı

Kaliforniya'nın Anaheim şehrinde, Los Angeles Polis Teşkilatına (LAPD) bağlı bir polisin görevi dışında 13 yaşında bir çocukla tartışıp, ardından silahıyla ateş ettiği şiddet olayına karşı düzenlenen eylemde trafiği kapatan 24 kişi, "kamu düzenini bozma" suçundan gözaltına alındı.

Protestocular daha sonra çocuğa şiddet uygulayan polisin evini taşladı, evinin garajını spreylerle boyayıp, park halindeki aracını da çizdi.

Polisin 13 yaşındaki çocuğa yönelik şiddeti, bir kişinin olayı cep telefonuyla görüntülemesi sonucunda ortaya çıkmıştı.

Bu arada, boru hattınının geçeceği Kuzey Dakota'da, hattı protesto etmek amacıyla bölgeye çadır kuranların eylemlerine son vermek isteyen polisle eylemciler arasında gerginlik yaşanmıştı.

Olay sırasında bazı çadırların yakılması sonucunda 7 yaşındaki bir çocuk ile 17 yaşındaki bir kız hastaneye kaldırılırken, polis 10 göstericiyi de gözaltına almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.