Sokak Basketbolu: "Red Bull King Of The Rock" Dünya Finali

Sokak Basketbolu: "Red Bull King Of The Rock" Dünya Finali
Erkeklerde Kıvanç Dinler, kadınlarda Rusya'dan Ekaterina Bezgodova şampiyonluğa ulaştı

İSTANBUL (AA) - Sokak basketbolunda "Red Bull King of the Rock" dünya finali müsabakaları sonunda, erkeklerde Kıvanç Dinler, kadınlarda da Rusya'dan Ekaterina Bezgodova şampiyon oldu.

Beykoz Kundura Fabrikası'nda gerçekleştirilen ve 22 ülkeden 10'u kadın 42 basketbolcunun katıldığı organizasyonda, geçen senenin şampiyonu Türk sporcu Kıvanç Dinler, final mücadelesinde Litvanyalı Tautvydas Zioba'yı 10-9 mağlup ederek bu yıl da şampiyonluğu elde etti.  

Kadınlarda ise Rusya'dan Ekaterina Bezgodova, finalde 13-6 öndeyken Türk sporcu Sine Gül Aksoy'un 5 faul hakkını doldurarak diskalifiye edilmesiyle şampiyonluğa uzandı.

Turnuvada, Bursa, İzmir ve Ankara'da yapılan elemeleri geçen Türk erkek ve kadın toplam 11 basketbolcu doğrudan finale katılmıştı.

Sertlik ve çabukluğun ön planda olduğu teke tek yapılan sokak basketbolu, tek potalı oynanıyor. Sporcular 5 dakika boyunca 15 saniyelik hücum süresiyle potayı zorluyor. Her sayıdan sonra top rakibe geçiyor. Katılımcılar 5 faul yaptıkları an otomatik olarak eleniyor. Beraberlik durumunda iki dakikalık 1. uzatma ve bir dakikalık 2. uzatma oynanıyor. Skorun 11-0 olması halinde süre tamamlanmasa da önde olan taraf maçı kazanıyor. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.