Sokak Oyunlarını Expo'da Yaşatıyorlar

Sokak Oyunlarını Expo'da Yaşatıyorlar
Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği EXPO 2016 Antalya'da, resmi katılım yapan 57 ülkenin kültürünün yanı sıra Türkiye'de unutulmaya yüz tutan sokak oyunları da sergileniyor

Türkiye'nin unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları, EXPO 2016 Antalya'da oluşturulan oyun istasyonunda yaşatılıyor.

Aksu ilçesinde bin 121 dönüm alana kurulan ve 57 ülkenin resmi katılım sağladığı EXPO'da, farklı ülkelerin yanı sıra Türkiye'nin 81 ilinin tarihi yapıları, bitkileri ve kültürü anlatılıyor.

Çeşitli ülkelerden gelen gruplar, dans, animasyon ve gösteriyle hem kültürlerini yansıtıyor hem de ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Halk oyunları, sokak sanatlarının yanı sıra Türkiye'de unutulmaya yüz tutan topaç, sek sek, halka atma oyunları da oluşturulan sokak istasyonunda sergileniyor.

EXPO'ye gelen çocuklardan Kerem Er, AA muhabirine, oyun istasyonunda eğlenceli vakit geçirdiklerini, ailesiyle sek sek oynadıklarını söyledi.

Topaç oynamanın zor olduğunu anlatan Er, "Halka atmayı da seviyorum ama topacı çevirmek biraz zor oluyor. Babam daha iyi oynuyor topacı." dedi.

"Bu oyunlarla çocukluğuma gittim"
Ceren Üstün de EXPO'da kendileri için eğlenceli bölümler bulunduğunu ve her gelişinde çok eğlendiğini söyledi.

Sergi alanındaki bütün imkanlardan yararlandıklarını dile getiren Üstün, teknoloji oyunlarının yanı sıra sokak oyunları da oynadıklarını ifade etti.

Velilerden Zeynep Yılmaz, sokak oyunlarıyla çocukluğuna gittiğini, bunun güzel bir duygu olduğunu dile getirdi. Bu oyunlarla büyüdüğünü belirten Yılmaz, "Şimdiki zamanda çocukların elinde telefon, tablet var, teknoloji oyunları oynuyorlar. Bizler böyle değildik, hayatımız sokakta geçerdi." diye konuştu.

"Günün yorgunluğunu burada atıyorlar"
Oyun istasyonu ve sanat sokağının koordinatörü Gizem Şavlukbaş, alanı gezen ziyaretçilerin yorgunluğunu sokak oyunlarıyla attığını aktararak, "Oyunları görünce mutlu oluyorlar. Büyükler de çocuklarla sek sek oynuyor, topaç atıyor. Hem ziyaretçilerin EXPO'da daha eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamayı hem de unutulmaya yüz tutmuş oyunları tekrar canlandırmayı amaçladık." sözlerine yer verdi.
 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.