Sokak Sağlıklaştırma yapılıyor

Sokak Sağlıklaştırma yapılıyor
Akşehir'de Sokak Sağlıklaştırma yapılıyor

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde başlatılan Değirmen Sokak’taki sokak sağlıklaştırma projesine ilaveten Türbe Sokak, Seyyid Mahmud Hayrani Sokak ve Ulu Cami Caddesi ikinci etabında da sokak sağlıklaştırma projesi başlatılıyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Akşehir'imizin tarihi ve kültürel dokusuna sahip çıkmak ve bu tarihi dokuyu turizme ve kültürümüze kazandırmak amacıyla başlattığımız Sokak Sağlıklaştırma Projemiz kapsamında Değirmen Sokak'ta başlattığımız çalışmalar sürerken; Türbe Sokak, Seyyid Mahmud Hayrani Sokak ve Ulu Cami Caddesi ikinci etabındaki sokak sağlıklaştırma projemiz içinde 20 Ağustos 2015 Perşembe günü ihaleye çıkıyoruz. Yapılacak ihalenin ardından bu sokaklarımızda bulunan 55’e yakın taşınmazın dış cepheleri, orijinaline uygun şekilde restore edilecek. Konya Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) hibe desteğiyle Belediyemiz tarafından yapılacak bu projenin bu projeyle bu sokaklarımızda bulunan 55’e yakın taşınmazımız da tarihe ve turizme kazandırılmış olacaktır" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.