SOLA YAMA

SOLA YAMA
Ligde zorlu Başakşehir maçı öncesi sol bekte sıkıntılı arayış başladı. Douglas’ın sakatlığı sonrası bu bölgede 3 farklı alternatif üzerinde duruluyor. Başakşehir maçında Douglas’ın yerine Ömer’in çekilebileceği görüşü ağırlık kazanırken, Mehmet Uslu ve s

Atiker Konyaspor’da zorlu Başakşehir maçı öncesi sol bek endişesi yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta Adanaspor deplasmanında oynanan maçta sakatlanan ve maçtan çıkmak zorunda kalan Barry Douglas’ın 2-3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. Bunun üzerine kritik Başakşehir maçı öncesi alternatif kadro üzerinde duran teknik heyet Douglas’ın yerine farklı isimler üzerinde duruyor. Tecrübeli çalıştırıcı Aykut Kocaman’ın bu bölgede sıkıntı yaşamak istememesi temsilcimizi farklı yollara itiyor. Ligin güçlü ekiplerinden Başakşehir karşısında Anadolu kartalının solda 3 farklı alternatifti var. Mehmet Uslu’nun yetersiz performansı üzerine sol bekte arayışa giren Aykut Kocaman, farklı alternatifleri de göz önünde tutuyor.

EN KUVVETLİ ADAY

Douglas’ın yokluğunda sol bekte en güçlü aday Ömer Ali Şahiner gözüküyor. Bu bölgede Mehmet Uslu’yu kullanmak istemeyen Aykut Kocaman, ilk sırada Ömer Ali’yi düşünüyor. Zaman zaman Ömer Ali’yi sol bekte kullanarak bu bölgeye yama yapmaya çalışan tecrübeli teknik adam, Başakşehir maçında da Ömer Ali’yi ilk alternatif olarak görüyor. Adanaspor maçına sağ açıkta başlayan ancak ikinci yarı sol bekte forma giyen 24 yaşındaki oyuncu, Başakşehir maçında da koluna takılacak atelle forma giyebilecek.

USLU VARLA YOK ARASINDA

Bu sezon ligde sadece 7 maçta forma giyebilen yeşil-beyazlıların sol beki Mehmet Uslu, Douglas’ın yedeği olarak alternatifler arasın yer alsa da Kocaman tarafından çok fazla düşünülmüyor. Konyasporlu taraftarlarla arası iyi olmayan Mehmet Uslu, oynadığı futbol ve yaptığı hatalarla sık sık eleştiriliyor. Son olarak Gençlerbirliği karşısında oynayan ve bu maçta yaptığı hatalarla kredisini tüketen Uslu, sonraki lig ve kupa maçlarında 18 kişilik kadroya dahi giremedi. Pazar günü oynanacak Başakşehir maçında da sol bek için Aykut Kocaman’ın son kararı bekleniyor.

VUKOVİC SÜRPRİZİ OLABİLİR?

Yeşil-beyazlıların deneyimli stoperi Jagos Vukovic de sol bek için sürpriz alternatif arasında. Geçmiş yıllarda yine Aykut Kocaman ile sol bekte forma giyen Sırp futbolcu, en son ihtimal olarak göze çarpıyor. Sol bekte deneyimi bulunan Vukovic, yeniden bu mevkide düşünüldüğü takdirde forma giymeye hazır olduğu öğrenildi. Vukovic ihtimali üzerine de Selim Ay ve Ali Turan ikilisini savunma göbeğinde forma giymesi öngörülüyor. (Seda Erciş)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.