Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Prof. Dr. Fikret Akınerdem

Solcu, çağdaş ve Cumhuriyet

Solcu, çağdaş ve Cumhuriyet

Bizim solcuları anlamak çok zor. Sol görüş arenasında bırakın yerli solcularımızı küresel formda bile kavram kargaşalığı yanında ne olduğu belli olmayan bir fikir kargaşalığına da rastlanmaktadır.

Sosyalizm, komünizm, anarşizm, sosyal demokrasi, demokratik sol, merkez sol, ortanın solu dendi. Bu kavramları birbiri içinde mi veya bir ideolojinin farklı bölüntüleri mi, bilinmez.

Hele son zamanlarda;

Kavramlar karıştı,

Aralarında yarıştı,

Baktılar ki birbirine bir söz geçiremiyorlar, ortak bir hedef belirlediler, nihayetinde;

Küsler barıştı.

Milliyetçi, ulusalcı, hürriyetçi, eşikçi, beşikçi vs. ler türedi.

Kominizim oldu faşizm, faşizm oldu komünizm.

*****

İdeolojik kavramlar değiştiği gibi sosyal ve siyasal ifadelerde de ciddi değişiklikler var. Daha doğrusu,

Fikrin yerini kin,

Saygının yerini nefret,

Aklın yerini ahmaklık,

Nezaketin yerini küfür almış.

Solcum, çağdaşım, yoldaşım ve nihayet sahte Cumhuriyetçim; hem hakaret, hem küfür ediyor, hem de “yavuz hırsız misali ev sahibini bastırmaya” çalışıyor.

*****

Fikir fakirlerine, ideoloji sapkınlarına, tarih yobazlarına bir bakınız. Adı Cumhuriyet olan gazetede ellerinde Deniz Gezmiş ve arkadaşları yanında Stalin’in de resimlerini taşıyan gençler için şöyle yazıyordu. “Ankara’daki anma etkinliklerine katılan gençler bağımsızlık ve sosyalizm mücadelesinin sürdüğünü vurguladı”.

Gürcü asıllı Stalin ki tam bir faşist, Sovyet tarihinin en acımasız lideri, Kafkasya'nın Müslüman halklarından Karaçay-Malkar Türkleri, Çeçenler, İnguşlar, Kırım Türk-Tatarları, Kürtleri, Sovyet Almanları, Ahıska Türklerini Orta Asya'ya ve Kazakistan'a sürmekle tarihe geçti

Bizim akıllı solcular der ki Osmanlı da Ermenileri sürdü. Bre akıllılar Stalin savaşmadan, ülkesinde sadece yaşama hakkı isteyen halkını sebepsiz yere sürdü ve yollarda kırılmasına göz yumdu.

Üç solcu ve nice Anadolu aslanı Leninler, Stalinler ve Maoların yoluna önce hayra, sonrasında aynı projeyle kurban edildi.

Doğrusu bu aslan parçalarının yanına Stalin’in resmi yakışmadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Fikret Akınerdem Arşivi
SON YAZILAR