Soma şehitleri anılıyor

Soma şehitleri anılıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Madenci Şehitliği'nde yaptırılan "Madenciye Özlem" anıtı açıldı - Şehit madenci Kamil Çal'ın 13 yaşındaki oğlunun babasının mezarı başında okuduğu mektup törene katılanları duygulandırdı

MANİSA (AA) - Soma'daki maden faciasının ikinci yılında Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Madenci Şehitliği'nde yaptırılan "Madenciye Özlem" anıtı düzenlenen törenle açıldı.

Soma'da iki yıl önce meydana gelen faciada hayatını kaybedenleri anmak için sabah saatlerinden itibaren çok sayıda vatandaş, 39 madencinin kabrinin bulunduğu Soma Şehir Mezarlığı'ndaki Madenci Şehitliği'ni ziyaret etti.

Faciada yaşamını yitiren madencileri anmak için Madenci Şehitliği'nde tören düzenlendi. Törene şehit madencilerin aile ve yakınlarının yanı sıra, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Manisa Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Manisa Müftüsü Sinan Cihan, Kuran-ı Kerim okudu ve hatim duası yaptı. Daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan “Madenciye Özlem” anıtı açıldı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Zonguldak Şubesi üyesi işçiler de yitirdikleri meslektaşlarının mezarlarını ziyaret etti.

Türk Kızılayı Gençlik Kolları üyeleri de şehitlerin anısına lokum dağıttı.

- Ağlatan mektup

Tören sonrası faciada yaşamını yitiren Kamil Çal'ın 13 yaşındaki oğlu İbrahim Etem Çal, şehit madencinin kabri başında babasına yazdığı mektubu okudu. Küçük çocuğun babasına duyduğu özlemi aktardığı mektup, şehitlikte bulunanları duygulandırdı.

Çal mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Canım babam, sen gideli tam 2 yıl oldu. Bizi teselli etmek için bir sürü kişi geldi ama senin yerini tutmadı. Psikologlar geldi moralimizi düzeltmek için. Babacığım, ben de senin gibi Kur'an-ı Kerim kursuna katılıyorum, Kur'an-ı Kerim'i hızlandırmak için, sana layık bir oğul olmak için. Sude kardeşim 1. sınıfa başladı. Küçük kardeşim Revza 1,5 yaşında. Babacığım sen gidince senin işlerini annem yapıyor. Kendisini bize adadı. Doğum günleri sensiz çok kötü geçiyor çünkü doğum günlerimde bana sürpriz yapardın. Seni çok özledim babacığım."

- Madenciye Özlem Anıtı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Madenciye Özlem Anıtı, maden ocağından çıkan bir madenci ile sağ ve solunda onu bekleyen anne, baba, eş ve çocuklarını tasvir eden heykellerden oluşuyor.

Şehitliğin gece de fark edilmesi için anıta 301 led ışık ve projektör yerleştirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.