Soma şehitleri anılıyor

Soma şehitleri anılıyor
Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde kurulan Alparslan Türkeş Şehit Madenciler Parkı ile buradaki Soma Maden Şehitleri Anıtı açıldı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde, Soma'da iki yıl önceki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçi anısına yaptırılan park ve anıtın açılışı gerçekleştirildi.

Alparslan Türkeş Şehit Madenciler Parkı ile buradaki Soma Maden Şehitleri Anıtı'nın açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda mehter takımının gösterisiyle başlayan tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, maden şehitlerini rahmetle andıklarını söyledi.

Uğur, 13 Mayıs 2014'te Türkiye'nin en büyük maden faciasının yaşandığını belirterek, "5 bin işçinin çalıştığı madende, kaza sırasında 301 madencimiz hayatını kaybetti. Bu madencilerin 104'ü Balıkesirli, 37'si Savaştepeli idi. Bu vesileyle başta Savaştepeli şehit madencilerimize rahmet, ailelerine sabır diliyorum." dedi.

Dua edilmesinin ardından park ile anıtın açılışı yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.