Soma şehitleri anılıyor

Soma şehitleri anılıyor
CHP Soma İlçe Başkanlığı, bazı sendikalar ve meslek odaları tarafından yürüyüş ve basın açıklamaları gerçekleştirildi

MANİSA (AA) - Soma'daki maden faciasının ikinci yıldönümü nedeniyle ilçede CHP Soma ilçe teşkilatı, bazı sendikalar ve meslek odalarınca yürüyüş ve basın açıklamaları yapıldı.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası, DİSK, KESK ve Türk Tabipler Birliğince Cengiz Topel Meydanı'ndan Beşyol Madenci Heykeli'ne doğru yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş öncesi TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve TTB Başkanı Beyazıt İlhan'ın katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

TMMOB Başkanı Soğancı, 13 Mayıs 2014'de yaşamını yitiren tüm maden emekçilerini saygıyla andıklarını, yakınları ve tüm maden emekçilerine bir kez daha başsağlığı dilediklerini ifade etti.

"Bugün bu acıyı unutturmamak, böyle acıların bir kez daha yaşanmaması sağlamak için alanlardayız" diyen Soğancı, şunları söyledi:

"Ülkemizde Soma gibi bir facia yaşandıktan sonra dahi her ay onlarca emekçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirmeye devam etmektedir. Ne yazık ki Soma gibi büyük bir facianın ardından yürütülen, gerçek sorumluların yargılanmadığı, sorumluların görünen kısmının yargı önüne çıkartıldığı dava kamuoyunu tatmin etmekten uzaktır."

Grup, madenci heykeline karanfil bırakarak maden şehitliğine geçti.

- CHP'nin yürüyüşü

CHP Soma İlçe Başkanlığı da Ege Linyit İşletmelerinin önünden Beşyol Madenci Heykeli'ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüşüye bazı madenci aileleriyle CHP Grup Başkanvekili ve Manisa milletvekili Özgür Özel, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ile bazı milletvekilleri katıldı.

Şehit 301 madencinin isimlerinin yazılı olduğu siyah pankartla slogan atarak Beşyol Meydanı'na gelen grup, burada saygı duruşunda bulundu.

Saygı duruşunun ardından madenci aileleri adına basın açıklamasını okuyan madenci şehit Arif Demir'in eşi Ayşegül Demir, şöyle dedi:

"Kaybettiğimiz işçi kardeşlerimizi anmak, Soma'yı unutmadığımızı, unutturmayacağımızı bir kez daha göstermek ve işçi katliamlarına, iş cinayetlerine son demek için katliamın 2. yılında bir kere daha bir aradayız. Ekonomik başarı, enerji üretimi ve kalkınma adına emek sömürüsü ve doğa talanı yapılamaz."

Açıklamadan sonra yürüyüşe katılımcılar, Beşyol Madenci Heykeli'ne karanfil bıraktı.

Otobüslerle Madenci Şehitliği'ne giden bazı madenci yakınları ile CHP'liler mezarların başında dua okudu.

Mezarlara karanfil koyan Genel Sekreter Sındır, maden şehidinin oğlu Etem Çal'ın babası Kamil Çal için yazdığı ve mezarına bıraktığı mektubu okurken gözyaşı döktü, telefonuyla mektubun fotoğrafını çekti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.