Soma'da 1 İşçinin Öldüğü Maden Kazası

Soma'da 1 İşçinin Öldüğü Maden Kazası
Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, bugün 1 işçinin ölümü ile sonuçlanan maden kazası ile ilgili ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını bildirdi

MANİSA (AA) - Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, bugün 1 işçinin ölümü ile sonuçlanan maden kazası ile ilgili ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

Kaymakam Atçı, kaymakamlık binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada bugün madenlerden birinde elim bir kaza sonucu 1 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlattı. 

Kazanın ardından kaynağı belirsiz bazı iddiaların ortaya atıldığını söyleyen Atçı, "Bir takım söylentiler, dedikoduları bende duydum, sizlerde duymuşsunuz. Kazada 7 işçinin öldüğü ve ölü sayısının daha fazla olduğu yönünde. Bu bilgiler doğru değil. Hayatını kaybeden madencimiz 1 kişi, Metin Keskin isminde 1978 Soma nüfusuna kayıtlı ama aslen Balıkesir Savaştepe'li olduğu söylendi. 2008'den beri madende çalışan bir kardeşimiz" dedi. 

Kaza ile ilgili işlemlerin devam ettiğine dikkati çeken Atçı şunları söyledi:

"Yapılması gereken iş ve işlemler yapılıyor. Cumhuriyet savcılarımızdan bir tanesi olay yerine intikal etti. Olay yeri incelemesini yapıyor. Emniyet kuvvetlerimiz ve jandarmamız orada. Yine bir savcımız da şu anda hastahanede teşhis ile ilgili işlemleri yapıyor. Otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Maalesef bu tür kazalar işçi yoğunluklu bir sektör olduğu için meydana geliyor. Üzücü bir olay. Dediğim gibi bir takım söylentilere ve yanlış bilgilere mahal vermek istemiyoruz. Doğru bilgilendirme olması gerekiyor. Bir takım dedikoduları yayanlar var onlara inanmamamız gerekiyor. Ölü sayısı fazla değil." 

Olayın oluş şekli hakkında bilgiler veren Atçı, "Kazanın direk devrilmesi sonucunda olduğunu söylediler. Orada bir kömür destekli direklerden bir tanesi, işçi kardeşimiz geri giderken herhalde orada 2 kişilermiş, direğin üzerine devrilmesi sonucu meydana geliyor. Ambulans ile hastaneye intikal ederken yolda hayatını kaybediyor." diye konuştu. 

Maden firmasının çalışmayı durdurduğunu kaydeden Atçı, "Ölümlü bir kaza meydana gelmişken üretim devam etmiyor. Diğer arkadaşları da göndermişler. Böyle acı bir günde üretimi durdurduklarını söylediler" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.