Bahri Kılınçel

Bahri Kılınçel

Soma’daki Şehitlerimizi Rahat Bırakın

Soma’daki Şehitlerimizi Rahat Bırakın

Soma’da yüzlerce yoksul işçimizi kaybettik yüreğimiz yandı, çocuklar yetim kaldı, kadınlar eşsiz, anneler evlatsız...  Üç günlük yas ilan edildi. Madendeki kişi sayısını bile bilmeyen, kazanın ilk anından itibaren bilgilendirme denen hiçbir şeyin farkında olmayan, ortalıkta görünmeyen maden şirketi sahipleri ve yöneticileri.

 

Televizyon ve gazetelerde bu maden şirketinin ne kadar muhteşem bir şirket olduğuna dair  bazı malum kanallarda methiyeleri izledik. Maden şirketinin ne kadar ülkemizin yüz akı olduğunu anlatan borazancıbaşıları seyrettik. Ancak ölü sayısı arttıkça olayın vahameti ortaya çıkıp yakınlarını kaybedenlerin tepkileri ve halkın yanında olan bazı basın ve yayın organlarının takibi sonucu siyaset erbabı tepkileri ötelemek için aniden suçlunun maden şirketi olduğunu açıklayıverdiler.

 

Malum medya grubu toplu halde ilk günkü maden şirketini öven yayınları bırakıp maden şirketinin nasıl suçlu olduğunu yayınlamaya başladılar. Maden şirketi sahibinin basın toplantısında sorgulayıcı soru soramayanların sonrasında bu tavırları dünya basın tarihinde ilginç bir örnektir.

 

Yüzlerce kişiyi adeta ölüme gönderen, yoksul insanların sırtından kömürü ucuza mal ettiğini gururla açıklayan, vergi sıralamasında milyarlarca mal varlığına, şirketlerine rağmen bir ilçedeki galerici kadar vergi ödeyen maden sahibi hangi ülkede savunulabilinirdi. Savcılık bile önce oğlunu, gelen tepkiler üzerine de sahibini tutuklamak zorunda kalmıştır.

 

En ilginç olan ise muhafazakar cepheden bazıları burada sabotaj aramakta, darbe teşebbüsleri senaryosu yazmakta, buradaki ölümlerden sorumlu herkesin hesap vermesini isteyen yazar, gazeteci, televizyoncu, sivil toplum örgütü yetkililerini suçlamaktadırlar. Olayı manüple etmek uğruna şirketin aslanlara yem edilmesini işleyerek, halkın yanında olan yazarlara saldırarak ölümlere olan tepkiyi başka yönlere çekmek için var güçleriyle saldırıyorlar.

 

Hiç merak etmeyin bu ülkede hesap sorma konusunda bir gelenek yoktur, ölen öldüğüyle kalır, hangi ölümlerden hesap soruldu açılım ile yatıp açılım ile kalkanlar muhalefet partisinin faili meçhulleri araştırma önergesini reddetmişlerdir. Soma madenlerindeki ölümleri araştırma önergesini dün reddedenler bu gün hesap sorabilir mi?  Konya’da Zümrüt Apartmanı’nda  doksan üç kişinin hesabı sorulmak için belediye başkanı adalete hesap verdi mi?

 

Soma’da görülen sakallı ve cüppeli vatandaşlarımız dağıttıkları bildiride kardeşlerimizin vefatı  bizi  müteessir etti. Fakat kazaya rıza, kadere teslim İslamiyet’in diyerek ölüm şirketine destek olmalarına tepki göstermemiz gerekirken Yılmaz Özdil’e kızmanın ucuzluğun sığınıyoruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahri Kılınçel Arşivi
SON YAZILAR