Somali'deki bombalı saldırılar

Somali'deki bombalı saldırılar
Baidoa kentindeki bombalı saldırılarda ölü sayısı 25'e yükseldi- Eş-Şebab örgütü saldırıları üstlendi

MOGADİŞU (AA) - Somali'nin güneyindeki Baidoa kentinde bir kafe ile lokantayı hedef alan üç ayrı bombalı saldırıda ölü sayısının 25'e yükseldiği bildirildi.

Baidoa Devlet Hastanesi Başhekimi Abdülfettah İbrahim Haşi, yaptığı açıklamada, saldırının ardından hastaneye 25'i ölü, 50'si yaralı 75 kişinin nakledildiğini belirtti.

Bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu ve başkent Mogadişu'ya sevk edilmesi gerektiğini ifade eden Haşi, durumu kritik olan yaralılara dikkat çekerek ölü sayısının artabileceğini söyledi.

Güneybatı Somali Yönetimi parlamentosunda milletvekili Muhammed Tiri de patlamaların çok şiddetli olduğunu belirterek, hayatını kaybeden ve iddia edilenlerin aksine yaralananlar arasında yetkili isimlerin olmadığını ifade etti.

Öte yandan Eş-Şebab örgütü, kendilerine ait Endülüs Radyosu'nun internet sitesinden yaptığı açıklamada bombalı saldırıları üstlendi.

Somali'nin güneyindeki Baidoa kentinde bir kafe ile lokantayı hedef alan üç ayrı bombalı saldırıda ilk belirlemelere göre 15 kişinin öldüğü bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.