"Soma'nın yıl dönümü geldiğinde acımız katlanıyor"

"Soma'nın yıl dönümü geldiğinde acımız katlanıyor"
Soma'daki bir madende 2005'te meydana gelen göçükte eşini kaybeden kadın, acısını ilk günkü gibi yaşıyor- Gülümser Sarıbaş: - "Acımız 11 yıldır sürüyor. Soma'nın yıl dönümü geldiğinde acımız katlanıyor. 301 madenci öldüğünde o acıyı yine yaşadık. O acıyı

MANİSA (AA) - RAMAZAN ERCAN - Binlerce işçinin yer altında çalıştığı Soma'daki bir madende 2005'te meydana gelen göçükte eşini kaybeden Gülümser Sarıbaş, acısını 11 yıldır ilk günkü gibi hissediyor.

Soma'daki bir madende 22 Haziran 2005'te göçük altında kalarak yaşamını yitiren Şahin Sarıbaş'ın eşi Gülümser Sarıbaş, 2 kızıyla yaşam mücadelesi veriyor.

Sarıbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi vefat ettiğnide kızı Armağan'a hamile olduğunu, diğer kızı Arzu'nun da 4 yaşında olduğunu anlattı.

O günden bu yana hayatlarında acının yok olmadığını, çocukları için günübirlik işlerde çalıştığını dile getiren Sarıbaş, "Acımızı hiçbir zaman unutmadık. O bizim ciğerimizin parçasıydı" dedi.

Geçinmekte zorlandığını, iki kız çocuğunu okutup hayırlı bir evlat olmalarına çalıştığını belirten Sarıbaş, şöyle devam etti:

"Acımız 11 yıldır sürüyor. Soma'nın yıl dönümü geldiğinde acımız katlanıyor. 301 madenci öldüğünde o acıyı yine yaşadık. O acıyı iyi biliyorum. Eşleri ölen madenci eşlerine elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Onları teselli ediyoruz. Madenci eşlerine bu acıyla 11 yıldır mücadele ettiğimi söylüyorum, 'Rabbim onları daha çok sevdi yanlarına aldı' diyorum. Biz, artık çocuklarımız için çabalayacağız. Bir kaza duyduğumuz zaman acımız büyük oluyor. Topluma karışamıyoruz. Düğünde, bayramda çocuklarımızla bir yere gittiğimizde mutlu olamıyoruz."

- Babasının "Hatıra" bebeğini saklıyor

İmam Hatip Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Arzu Sarıbaş ise 18 Haziran'da doğduğunu, babasının 22 Haziran'da ölmeden önce doğum günü için kendisine bebek aldığını ifade ederek ismini "Hatıra" koyduğu bebeğini 11 yıldır sakladığını söyledi.

Bebeğinin babasından kendisine kalan tek hatıra olduğunu anlatan Sarıbaş, "Bebeğimi ömür boyu saklayacağım. Babamın cenazesinde de kucağımdaydı. O bana tek hatıra. Belki cansız sıradan bir bebek olarak görülebilir ama benim için çok önemli manevi değeri var." dedi.

Babasızlığın acısını yaşadığını aktaran Sarıbaş, "Veli toplantılarına hep annem gittiği için 'Neden baban gelmiyor' diye soruyorlar. Bu çok zoruma gidiyor, hemen o ortamdan uzaklaşmak istiyorum. Çok zor şeyler yaşadık." diye konuştu.

- Eğitime devam etmek için yardım bekliyor

Soma faciasının yıl dönümünde acısının tazelendiğini, babasının aklına geldiğini, aynı sınıfta maden faciasında hayatını kaybedenlerin çocuklarının da bulunduğunu belirten Sarıbaş, okuyup avukat olmayı hayal ettiğini vurguladı.

Arzu Sarıbaş, maddi durumlarının kötü olduğunu, eğitimi için hayırseverlerden yardım beklediğini sözlerine ekledi.

11 yaşındaki Armağan Sarıbaş ise Soma Çocuk Gelişim Merkezinde çeşitli sosyal faaliyetlere katıldığına işaret ederek burada öğretmenlerin ücretsiz ders verdiğini, kendisinin de öğretmen olup ihtiyaç sahibi çocuklara ders vermek istediğini kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.