Somuncu Baba Külliyesinde ziyaretçi yoğunluğu

Somuncu Baba Külliyesinde ziyaretçi yoğunluğu
Malatya'nın Darende ilçesinde Somuncu Baba olarak bilinen Şeyh Hamid-i Veli'nin türbesinin bulunduğu külliyede, üç ayların başlamasıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor

Malatya'nın Darende ilçesinde Şeyh Hamid-i Veli'nin türbesinin bulunduğu Somuncu Baba Külliyesinde, üç ayların başlamasıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor.

Tarihi özelliğinin yanı sıra manevi atmosferi ve doğa turizmiyle dikkatleri üzerine çeken Darende'deki Somuncu Baba Külliyesine ziyaretler arttı.

Cami ve külliyeyi gezen vatandaşlar, doğal ve kültürel alanları da görme imkanı da buluyor. Vatandaşlar Somuncu Baba'nın türbesini ziyaret ederek, Kur'an-ı Kerim okuyup dua ediyor.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan ve nişanlısının daveti üzerine Malatya'ya gelen Abbas Hasan Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıradan bir türbe ziyareti olacağını düşünürken ilmin ışığında, estetik bir mimari ile işlenmiş modern bir külliye ile karşılaştığını söyledi.

Avcı, "Karşılaştığımız manzara bizi gerçekten çok etkiledi. Burası manevi güzellikler açısından yoğun bir yer. Somuncu Baba'yı buraya gelince tanıdım. Onu tanımak için çok geç kaldığımızı anladım. Tüm halkımıza gelip bu güzellikleri yaşamalarını tavsiye ediyoruz. Burası Müslümanlar için gerçekten örnek ve önemli bir merkez." dedi.

İstanbul'dan gelen üniversite öğrencisi Tubanur Tilmaç da ilk defa geldiği külliyede çeşitli güzellikleri bir arada gördüğünü söyledi. Tilmaç, külliye ve çevresinin adeta bir açık hava müzesi gibi olduğunu ifade etti.

Somuncu Baba Külliyesini ziyaret eden vatandaşlar, daha sonra Tohma Kanyonu, Balıklı Kuyular ve Somuncu Baba'nın Çilehanesini ziyaret ederek rafting de yapabiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.