SON 10 GÜN

SON 10 GÜN
Torku Konyaspor Basket genel kurulunda yönetim devam kararı alırken, bu karar sadece 10 gün için alındı.

ULAŞ İNBAŞI'NIN HABERİ

1 Temmuz’a kadar lige katılım payının ödenmesi durumunda farklı bir yönetimle devam edilebileceğini söyleyen başkan Hakan Faydasıçok, mevcut yönetimin katılım parasını ödemeyeceğini söyledi

Torku Konyaspor Basket’in geçen hafta ertelenen genel kurulu gerçekleştirildi. Az sayıda yöneticinin katıldığı genel kurulda yönetim devam etme kararı alırken, bu karar sadece 10 günlüğüne geçerli. Başkan Hakan Faydasıçok, herhangi bir farklı yönetim çıkmadığı için devam kararı aldıklarını belirtirken, “Yeni bir yönetim çıkmadı. Biz de devam kararı aldık. Ancak bu devam kararı devam arz eden bir durum değil. 1 Temmuz’a kadar lige katılım payının yatırılması gerekiyor. Bu katılım parası yeni bir oluşum tarafından ödenirse, kulüp devam eder. Biz bu parayı ödemeyeceğiz. Bu şekilde zaten otomatik olarak sportif faaliyetler sona ermiş olacak. Geriye sadece kağıt üzerinde kulübün kapanması prosedürü kalacak” dedi.

BEN YOKUM

Faydasıçok, vicdanlarının kulübü kapatmaya izin vermediğini belirtirken, 10 gün daha kulübün yaşayabilmesi için fırsat yarattıklarının altını çizdi. Faydasıçok, bu saatten sonra herhangi bir görev almayacağına da dikkat çekerek, “10 günlük süre daha yarattık. Bizim devam kararı almamız, devam edeceğimiz anlamına gelmiyor. Ben bundan sonra kesinlikle yokum. Devam etmeyeceğim. Ancak 10 gün içinde lige katılım payı ödenirse, devam etmek isteyecek arkadaşlarımla beraber yeni bir yönetim oluşturulabilir. Altını tekrar çizmek istiyorum. Ben bundan sonra yokum” dedi.

KONYA’NIN AYIBI

4 senedir yöneticilik yaptıklarını belirten Faydasıçok, bugüne kadar basketbol takımının hiç destek görmediğini söyledi. Faydasıçok, kendisinin ve yönetimdeki arkadaşlarının güçlerinin ancak buraya kadar yettiğinin altını çizerek, şöyle devam etti: “Şu anda yaşadıklarımızı anlamak zor. 4 senedir yönetimdeyiz. Herhangi bir destek görmedik. Basketbola bu kent sahip çıkmıyor. 10 gün içerisinde katılım parası yatırılmazsa Konya’da basketbol tam tabiriyle biter. Konya’nın basket takımının destek görmemesi tam anlamıyla ayıp. Bu yapılana başka bir şey denemez. Bir daha söylüyorum, 10 gün içinde lige katılım payı ödenmezse Konya’da basketbol bitecek.”

NEDENİNİ BİLMİYORUM

Basketbol takımının neden desteklenmediğini bilmediğini dile getiren Faydasıçok, kesinlikle sponsor desteğinin şart olduğunu belirtti. Özellikle belediyelerin desteğinin şart olduğunu vurgulayan Faydasıçok, “Bugüne kadar neden destek alamadığımız sorusunun cevabını bulamadık. Belediye başkanımız Tahir Akyürek, herhangi bir gün ben size şu yüzden destek vermiyorum demedi. Sadece ben desteğimi futbola veriyorum. Gücüm o kadar yeter. Size de diğer belediyeler destek versin dedi. Futboldaki galibiyet parasıyla basketbolda takım kurarsınız. Bu kentte neden basketbola destek çıkılmıyor bilmiyorum. 10 gün içinde Konya’da basketbol bitecek” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.