'Son 10 yıllar boyunca en kuvvetli yağışla karşılaştık'

'Son 10 yıllar boyunca en kuvvetli yağışla karşılaştık'
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Ordu'da son 10 yıllar boyunca en kuvvetli yağışla karşılaştık. Dün akşam üzeri başlayan yağmurdan sonra 2 vatandaşımız vefat etti, 2 vatandaşımız yaralandı, 2 vatandaşımız da kayıp vaziyette." dedi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu'da yaşanan sel ve heyelandan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

İlk olarak Altınordu ilçesinin Kumbaşı Mahallesi'nde incelemelerde bulunan Kurtulmuş, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Numan Kurtulmuş, Altınordu'dan Perşembe ilçesine geçişi sağlayan ve yağış yüzünden çökme yaşanan Akçaova Köprüsü'nde de incelemede bulundu.

Daha sonra Kurtulmuş ve beraberindeki heyet, Perşembe ilçesinin Yumrutaş Mahallesi'nde gerçekleşen heyelan bölgesini ziyaret etti. Buradaki çalışmaları yerinde inceleyen Kurtulmuş, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile Fatsa ilçesinde bir araya gelen Numan Kurtulmuş, Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nde şiddetli yağış yüzünden zarar gören iş yerlerini gezdi. Canikli ve Kurtulmuş, buradaki esnafa "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, sorunlarını dinledi.

İncelemenin ardından Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki gün gece saatlerinde başlayan yağışın, kentteki bazı ilçelerde büyük hasara yol açtığını belirtti.

Dar bir alanda ama etkili bir yağışla karşı karşıya kalındığına dikkati çeken Kurtulmuş, "Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz, son 10 yıllar boyunca en kuvvetli, en etkili sağanak, yağışla karşılaştık. Metrekareye 300 kilogram düşen bir yağmur var. Bu, maalesef bazı yerlerde büyük hasarlar verdi. 10'un üzerinde köprü yıkıldı. Bazı yollarımız ciddi şekilde tahrip oldu ve maalesef bütün bu hasarın karşılığında özellikle dün akşam üzeri başlayan yağmurdan sonra 2 vatandaşımız vefat etti, 2 vatandaşımız yaralandı, 2 vatandaşımız da kayıp vaziyette." dedi.

Başbakan Yardımcısı Canikli

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise dün saat 17.15 sularında bir kaza neticesinde, içinde 15 askeri personelin bulunduğu helikopterin düştüğünü anımsattı.

Canikli, 7 şehit, 8 yaralının bulunduğunu ve yaralılardan 5'inin dün GATA'ya götürüldüğünü, diğerlerinin Giresun'da tedavi edildiğini belirterek, "2 tane yaralımızın durumu ağır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Gerçekten acı veren bir hadise." dedi.

Kazanın, tamamen hava şartları ve helikopterin bu şartlardan teknik olarak etkilenmesinden kaynaklandığını anlatan Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kaza olur olmaz, hemen dakikalar içerisinde 3 bin vatandaşımız orada bu yardıma katıldı. Bu, son derece önemli. Hatta içlerinde doktorlar da var. Acil müdahaleler doktorlarımız tarafından orada, o esnada yapıldı ve kara yoluyla sevk edildi. O bölgedeki vatandaşlarımızın duyarlılığı son derece önemli, takdire şayan."

Canikli, "Yaralılarımızın ve şehitlerimizin tamamında, özellikle başta ve göğüste darbeye bağlı komplikasyonlardan kaynaklanıyor. Yani en ufak yanık, barut, patlama, hiçbir şey söz konusu değil. Zaten helikopterin fotoğraflarının bir kısmı kamuoyuyla paylaşılmış. Dolayısıyla tamamen teknik arıza veya hava şartlarından kaynaklanıyor." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.