SON ŞANS

SON ŞANS
Atiker Konyaspor, bugün Avrupa arenasındaki 5. sınavına çıkıyor. Deplasmanda grubun lideri Shakhtar Donetsk ile karşı karşıya gelecek yeşil-beyazlılar, sürpriz bir sonuç elde ederek Avrupa’daki ilk galibiyetini almak istiyor.

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu’ndaki beşinci maçında bugün deplasmanda Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımıyla karşılaşacak. Lviv kentindeki Arena Lviv’de saat 21.00’de başlayacak maçı İskoçya Futbol Federasyonundan Kevin Clancy yönetecek. Clancy’nin yardımcılıklarını David McGeachie ve Graeme Stewart yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Douglas Potter, ilave yardımcı hakemleri ise Steven McLean ve Donald Robertson olacak.

HEDEF ZORU BAŞARMAK

Spor Toto Süper Lig’de son iki maçını kazanan Atiker Konyaspor, bu başarısını Avrupa kupalarına da yansıtmak istiyor. Gruptaki 4 maçında 3 kez yenilen, 1 kez de berabere kalan Aykut Kocaman ve öğrencileri, lider olarak üst tura çıkmayı geçen hafta garantileyen Shakhtar Donetsk karşısında UEFA Avrupa Ligi’ndeki ilk galibiyetini almayı hedefliyor. Temsilcimiz, güçlü rakibini mağlup ederek zoru başarmak istiyor.

ÜST TUR İHTİMALLERİ

Kritik bir müsabakaya çıkacak olan yeşil-beyazlıların Ukrayna ekibi karşısında puan kaybetmesi durumunda ise bir üst tura çıkma şansını tamamen yitirecek. Grubun diğer maçında Braga’nın deplasmanda Gent’i yenmesi halinde, Atiker Konyaspor’a Ukrayna deplasmanındaki galibiyet de yetmeyecek. Temsilcimizin kazanması, diğer karşılaşmanın ise berabere veya Gent’in galibiyetiyle sonuçlanması durumunda ise gruptan çıkacak ikinci ekip, son maçların ardından belli olacak. Grupta son hafta Atiker Konyaspor, Gent’i, Braga da Shakhtar Donetsk’i ağırlayacak.

3 EKSİK VAR

Yeşil-beyazlılarda Shakhtar Donetsk maçı öncesi 3 önemli eksiği bulunuyor. Sakatlığı devam eden Jagos Vukovic ve Jens Jonsson, bugünkü zorlu maçta takımlarını yalnız bırakacak. Temsilcimizde bir diğer önemli eksik ise Nejc Skubic. Başarılı oyuncu kart cezası nedeniyle Ukrayna deplasmanında takımdaki yerini alamayacak.

MUHTEMEL 11

Atiker Konyaspor’un, Shakhtar Donetsk maçına şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor: Serkan Kırıntılı, Douglas, Ali Turan, Abdülkerim Bardakçı, Volkan Fındıklı, Ali Çamdalı, Ömer Ali Şahiner, Amir, Meha, Milosevic, Rangelov.

MORAL KONUŞMASI

Atiker Konyaspor’un tecrübeli teknik adamı Aykut Kocaman, Shakhtar Donetsk maçı öncesi takıma moral konuşması yaptı. İlk kez Avrupa’da mücadele etmiş olmalarının yanı sıra zorlu bir grupta mücadele ettiklerini söyleyen Kocaman, şimdiye kadar oynadıkları 4 karşılaşmada iyi bir mücadele sergilediklerini hatırlattı. Kocaman, grubun favorisi Shakhtar Donetsk maçında da kendi oyunlarını sahaya yansıtmalarını istedi.

 

PUAN DURUMU

UEFA Avrupa Ligi’nde Atiker Konyaspor’un da bulunduğu H Grubu’nda 5. hafta maçları öncesi puan durumu şöyle:

TAKIMLAR                  O         G         B         M        A         Y         P

Shakhtar Donetsk       4          4          0          0          13        3          12       

Sporting Braga           4          1          2          1          5          5          5         

Gent                         4          1          1          2          6          11        4         

Atiker Konyaspor       4          0          1          3          2          7          1         

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.