Son teknoloji ile hizmete hazır

Son teknoloji ile hizmete hazır
15 Temmuz Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ocak ayının ilk haftasında hizmet vermeye başlayacak. Hastaneye gitmek için toplu ulaşım araçlarını tercih eden vatandaşlar için karşıdan karşıya rahat geçebilmeleri için bir üst geçit yapılacak

15 Temmuz Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi son teknolojinin kullanıldığı tam teşekküllü bir hastane olarak yeni yılın ilk haftasında hizmet vermek için hazırlanıyor. Taşıma esnasında herhangi bir aksilik olmaması için Kamu Hastaneleri Birliği yoğun ve titiz bir çalışma sürdürüyor.

ÜST GEÇİT MÜJDESİ

FETÖ’nün 15 Temmuz’da kalkıştığı darbe girişiminin ardından başlatılan mücadele kapsamında Bakanlar Kurulu tarafından, OHAL kanunu çevresinde 667 sayılı kanun hükmünde kararname gereğince FETÖ tarafından Yeni İstanbul Caddesi üzerinde yaptırılan hastane binasına el konulmuştu. Ve hastanenin ismi 15 Temmuz Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi olarak ocak ayının ilk haftası itibari ile hizmet vermeye başlayacak. Hastaneye gitmek için toplu ulaşım araçlarını tercih eden vatandaşlar için ise karşıdan karşıya rahat geçebilmeleri için bir üst geçit yapılacak.

415 YATAK KAPASİTESİ

Sağlıkçı Ak Partili vekiller tarafından sıkı bir şekilde denetlenen ve hazırlık çalışması yapılarak son aşamaya gelinen binada eksik kalınmaması için yetkililer gece gündüz çalışıyor. 15 Temmuz Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastanesi 3 katı bodrum katta yer almak üzere toplam 17 kattan oluşuyor. Bodrum katta 100 araç kapasiteli otoparkı ve konferans salonu mevcut olacak. Toplam kapalı alanı 42 bin 730 metre kare olan hastanenin arsa alanı 9 bin 651 metre kare. Hastane binasında 11 ameliyathane ve 6 adet doğum salonu bulunuyor. Hastane 105’i yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 415 yatak kapasiteli. Modern şartlarda hizmet vermeye hazırlanan bu hastane şimdiden vatandaşlardan büyük beğeni topladı. (Muhammed Esad Çağla)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.