Sony Xperia Z3 Testte!

Sony Xperia Z3 Testte!
Yeni bir akıllı telefon olarak piyasaya sürülen Sony Xperia Z3 fiyatı ne kadar? Sony Xperia Z3 özellikleri nelerdir?

Sony Xperia Z3 Fiyatı ve Özellikleri

Ülkemizde tam olarak ne zaman ve hangi fiyat seviyesinden satışa sunulacağı henüz belli olmayan telefon, hem donanım hem de tasarım özellikleriyle çok iddialı.

Samsung Galaxy S5 ve LG G3’te olduğu gibi Qualcomm’un 2.5GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 801AC işlemcisini kullanan cihaz, saf platform performansı olarak Xperia Z2 ile kıyaslandığında 100MHz’lik işlemci frekansına bağlı ufak bir iyileştirme ile geliyor. Ancak cihazın iç yapısına bakıldığında, SoC dediğimiz yongada sistem platformlarının bir numaralı düşmanı olan ısıya karşı ciddi bir önlem alındığını görmekteyiz.

Akıllı telefonlarda büyük ekranlar aldı başını gidiyor. Kullanıcıların büyük bölümü büyük ekranları tercihe etse de, ideal boyutun 4.5 ve 5-inç arası olduğunu düşünen hiç de azımsanmayacak bir kitle var. İşte Sony tam da bu kitleyi hedefleyen Compact modelleri duyurdu. İlk olarak Xperia Z1 Compact’ı duyuran Japon üretici, Xperia Z3 Compact’ta hem tasarım hem de teknik özellikler noktasında kullanıcıları etkilemeyi başardı. Xperia Z3 ile aynı kamera ve işlemcinin yer verildiği telefon 2.600mAh kapasiteli piliyle pil rekoru kırdı desek yeridir. 10 saat 2 dakikalık performansla Xperia Z3 Compact etkileyici bir sonuca imza atarak sektördeki en iyi pil süresine sahip telefonlardan biri olduğunu gösterdi.

Sony, benzer bir başarıyı Xperia Z3’te de gösteriyor. Xperia Z3, Compact modelinde olduğu gibi 4.000mAh pil kapasitesine sahip Ascend Mate 7’yi geride bırakmayı başarıyor. Xperia Z3 9 saat 29 dakika pil performansı sunarken, Ascend Mate ise 9 saat 3 dakikalık performans sergiledi.

Telefonların %100 şarj olma performanslarının saptandığı testte ise Xperia Z3 ve Z3 Compact’ın LG G3 ve Galaxy S5 gibi en iyi sonuca sahip telefonların bir hayli gerisinde kaldığı görüldü.

Sony Xperia Z3 ile zamana bile meydan okuya bilen compact tasarım;
Sony’nin üstün işçiliğinin kanıtı olarak, Xperia Z3 Compact, size zarif bir inceliğe sahip hafif bir tasarımda yüksek performans sunan tek kompakt akıllı telefondur. Her iki tarafta da dayanıklı temperli cam panellere ve yuvarlak hatları olan bir çerçeveye sahip olan Xperia Z3 Compact sanki sizin eliniz için özel olarak üretilmiş hissini verir.

Sony Xperia Z3’de su geçirmez ve toz geçirmez teknoloji;
Sony Xperia Z3 Compact, etkileyici bir IP65/68 derecelendirmesine sahiptir ve bu da, ne suyun ne de tozun bu ince ve şık akıllı telefonun performansına engel olabileceği anlamına gelir.

Sony Xperia Z3’de IP (Toz Girişine Karşı Koruma) derecesi;
IP 65/68 – Bunun anlamı nedir? IP derecelendirmesi, bir cihazın toza ve suya karşı dayanıklılık düzeyini ölçmeye yönelik bir test sertifikasıdır. İki rakamlı IP derecesindeki ilk rakam, ufak toz zerrecikleri de dahil olmak üzere, sert cisimlere karşı koruma düzeyini belirtir. İkinci rakam ise cihazın suya ne kadar dayanıklı olduğunu belirtir.

Sony Xperia Z3 ile su geçirmez bir akıllı telefonla su altında fotoğraf çekin;
Tatlı suda yüzerken su geçirmez Xperia Z3 Compact ürününün en iyi akıllı telefon kamerasıyla, 30 dakikaya kadar fotoğraf çekebilirsiniz. Hatta bu telefonla 1,5 metreye kadar dalabilirsiniz. Micro USB bağlantı noktası, nano SIM yuvası ve bellek kartı yuvası kapaklarının sıkıca kapatılması gerektiğini unutmayın.

Sony Xperia Z3 ile daha az kumlanma görülen keskin fotoğraflar;
Cep telefonu için büyük 1/2,3 inç Exmor RS™ görüntü sensörü, gerçek hayattaki detayları gösteren sorunsuz ve net çekimler yapmanıza olanak sağlar.

Sony Xperia Z3 ile daha büyük sensör ve en yüksek ISO ;
Cep telefonu için Exmor RS™ sensörümüz ve akıllı telefonlarda bir ilk olan ISO 12800 sayesinde, akıllı telefonunuzla düşük ışıkta yaptığınız çekimleri yepyeni bir düzeye taşıyıp istediğiniz kareyi elde edebilirsiniz.

(1) Herhangi bir akıllı telefonun en yüksek ISO değeri
Piyasaya sürüldüğü sırada mevcut olan ortalama akıllı telefon ISO değeriyle karşılaştırıldığında

(2) Daha büyük kamera sensörü
Piyasaya sürüldüğü sırada mevcut olan ortalama akıllı telefon sensörüyle karşılaştırıldığında Handycam akıllı telefonla buluşuyor Xperia Z3 Compact ile, ünlü Handycam kayıt teknolojimizi kompakt bir akıllı telefonda sizlere sunuyoruz. En önemli anlarınızı büyüleyici 4K çözünürlükle kaydedin ve bu kayıtlarınızı doğrudan telefonunuzda düzenleyin. Akıllı telefonlarla yapılan film çekimlerinde zaman zaman sarsıntılı kayıtlar olabildiğini bildiğimiz için bunu önlemek amacıyla SteadyShot™ teknolojisini geliştirdik. Artık Intelligent Active Mode™* ile birlikte çok daha iyi olan bu özellik, hareketleri tahmin eder ve onlarca kareyi analiz edip daha iyi ve daha sarsıntısız video çekimleri yapmanızı sağlar.

4K – Çok Yüksek Tanımlı video kaydı;
Sony’nin en iyi telefon kamerası olan Xperia Z3 Compact, gördüğünüz her şeyi göz alıcı yüksek çözünürlüklü 4K videoda yakalamanıza olanak sağlar. Full HD 1080p görüntü kalitesine kıyasla dört kat daha ayrıntılı olan çekimleriniz Çok Yüksek Tanımlı olarak sunularak gerçek ayrıntılarla dolu eşsiz bir netlikte izlenir. Bu model, 4K (3840 x 2160) çözünürlüğü ve en son MHL 3.0 konnektörünü kullanarak 4K bir TV’de veya projektörde oynatmayı destekler.

Face in;
Fotoğraf çekerken aynı anda yüz ifadenizi de kaydetmek istediğiniz oldu mu hiç? Face in özelliği, Xperia cihazınızın hem ön hem de arka kamerasıyla çekim yaparak bu görüntüleri çeşitli şekillerde üst üste yerleştirmenizi sağlar.

AR eğlence;
AR eğlence uygulaması, vizörde gördüğünüz görüntünün üzerine bir şeyler karalamanıza ve çizmenize olanak sağlar. AR animasyonları, nesneleri ve mesajları içeren fotoğraflar ve videolar çekin ve dünyanıza eğlence katın.

Movie creator;
Fotoğraflarınızı ve videolarınızı kullanarak harika bir film yapın. Movie Creator, olayları kümelemek ve yüzleri ve konumları algılamak için medyanızı analiz eder ve anılarınızı aileniz ve arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bir şeye dönüştürmenize yardımcı olur.

Önceden yüklenmiş uygulamaların tümünü keşfedin;
Xperia Z3 Compact cihazınız size şimdiye kadarki en çeşitli ve eşsiz kamera uygulaması seçeneklerini sunar. Bu uygulamalar Sony için özel olarak geliştirilmiştir ve tümü kameranızda mevcuttur. Keşfedilmeyi bekleyen ve her biri ayrı ayrı yaratıcı özelliklere sahip olan çok sayıda uygulamayla, fotoğraf çekmek hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı.

Daha fazla kamera uygulaması indirebilirsiniz;
Önceden yüklenmiş olarak gelen Xperia kamera uygulamalarının yanı sıra, kullanabileceğiniz bir dizi ekstra uygulama mevcuttur. Sürekli olarak yeni uygulamalar yayınlandığı için, kameranız size her zaman yeni ve heyecan verici deneyimler sunabilir.

PS4™ Remote Play özelliğine sahip tek akıllı telefon;
Xperia akıllı telefon ve tabletler için özel olarak tasarlanmış olan PS4™ Remote Play, evinizin neresinde olursanız olun PS4 oyunlarınıza erişme olanağı sağlar.

PS4 Remote Play – koltuğu geride bırakın;
Nerede oyun oynayacağınıza konsolunuzun karar vermesine izin vermeyin PS4 Remote Play sayesinde, PS4 konsolunuzdan akıllı telefonunuza veya tabletinize sorunsuz bir şekilde geçebilir ve oyun keyfinizi başka bir odaya taşıyabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey Xperia cihazınızı ev Wi-Fi ağınıza bağlayıp oyunları DUALSCHOCK®4 kumandasını kullanarak oynamak. Konsolunuzdan uzaktayken muharebeye kaldığınız yerden devam edin veya yeni bir muharebeye başlayın.

İki günlük pil ömrü;

Bu kompakt akıllı telefonu olabildiğince verimli olacak şekilde tasarladık ve ardından inanılmaz derecede güçlü olan büyük bir pille bir araya getirdik. Sonuç olarak ortaya yenilikçi, 2 gün pil ömrü olan bir Android akıllı telefon çıktı. Böylece telefonunuzu, pil bitecek endişesi duymadan, gün boyunca rahatça kullanabilir, hatta ertesi gün de kullanmaya devam edebilirsiniz.

Uzatılmış bekleme modu;
Bekleme modunu dört kat daha uzatmak ister misiniz? Uzatılmış bekleme moduna geçin. Ekranı kullanmadığınız zamanlarda uygulamalarınız ve fonksiyonlarınız sezgisel olarak devre dışı kalır. Ancak aramaları, metinleri, alarmları ve seçtiğiniz uygulama bildirimlerini halen alabilirsiniz. Güç düğmesine bastığınızda her şey yeniden hazır ve çalışır duruma gelir.

Uzatılmış kullanım modu;
Pil seviyeni düşük ama daha yapacak işleriniz mi var? Uzatılmış kullanım moduna geçin ve kullanım süresinin %14′ü kadar ekstra süre kazanın. Uzatılmış kullanım modu, telefonunuzun performansını, beklemede olmadığınızda bile pil tüketimini azaltacak şekilde ayarlar.

Ultra STAMINA Modu – Her damladan yararlanın;
Bazen beklenmeyen olur ve kendinizi şarj ünitesinden çok uzaktayken pilinizin önemli ölçüde azaldığı bir durumun içinde bulursunuz. Böyle bir durumda Ultra STAMINA Modu yardımınıza koşar ve telefonunuzu aramalar ve SMS’ler gibi temel özelliklerle sınırlayarak pilinizin şarjından en iyi şekilde yararlanmanızı sağlar. Bunu akıllı telefonunuzun yedek deposu olarak düşünün, bu depo sizi bütün hafta boyunca idare eder

İnanılmaz bir hız ve güç;
Son derece hızlı bir web tarama, süper akışkan kullanıcı arabirimi ve etkileyici çok görevli çalışma kabiliyeti elde etmek için, bu Android cihaza en yeni ve en güçlü dört çekirdekli Qualcomm® Snapdragon™ 801 işlemciyi yerleştirdik. Krait 400 CPU, 2,5 GHz’lik etkileyici bir maksimum saat hızına sahiptir. Ayrıca, asenkron işlemci, her bir çekirdeğe bağımsız olarak güç verilmesini sağladığından, tam olarak ihtiyaç duyduğunuz kadar gücü ihtiyaç duyduğunuz anda alırsınız ve gücü boş yere tüketmezsiniz.

Ultra hızlı LTE/4G teknolojisi;
Bu cihaz, sektörde 3. nesil LTE/4G modeme sahip olan tek cihazdır. Bu, iki katına çıkan indirme ve yükleme hızlarıyla yüksek hızlı İnternet bağlantılarına olanak sağlar; böylece dosya aktarımları ve indirirken izleme/dinleme eylemleri çok daha iyi olur.

Her zamankinden daha hızlı işlemci;
Yeni Snapdragon™ 801 işlemci, kendisinden önceki işlemcilere kıyasla önemli ölçüde geliştirilmiş bir performans sunar:

(1) Oyun grafiği performansı;
Snapdragon™ 801 – Snapdragon™ 800 karşılaştırması

(2) Kamera sensörü işleme hızı;
Snapdragon™ 801 – Snapdragon™ 800 karşılaştırması

Şimdiye kadar üretilen en parlak ekran;
Xperia Z3 Compact, alıştığınızın çok daha ötesinde bir ekran parlaklığıyla parlaklık konusunda çıtayı yükseltiyor. Sony’nin sezgiyle anlaşılan kontrast arttırma teknolojisiyle birlikte, parlak güneş ışığında bile keskin bir görüntüleme elde edilir.

Her zaman muhteşem bir izleme açısı;
IPS teknolojisi sayesinde, Sony akıllı telefonunuz daha iyi bir izleme açısı sunar. Böylece, cihazınıza hangi açıdan bakarsanız bakın, üstün netlikte resimler ve doğru renkler görürsünüz.

Cep telefonu için TRILUMINOS Ekran ve Live Colour LED;
Sony’ye özgü TRILUMINOS™ Ekran teknolojisi, daha geniş, zengin ve doğal bir renk paleti oluşturur. BRAVIA® TV uzmanlığımızla, yeniden oluşturulması zor kırmızılar, açık maviler ve zümrüt yeşilleri, daha canlı bir izleme deneyimi ve artırılmış derinlik hissi sağlamak için güzel şekilde görüntülenir.

TRILUMINOS™ teknolojisi, daha saf kırmızılar ve yeşiller yayarak, kaynağın gerçek renklerini yakalayan daha parlak ve daha tekdüze bir ışık oluşturan LED’leri kullanır. Sony, yemyeşil manzaralardan doğal cilt tonlarına kadar önemli ölçüde daha geniş bir renk aralığı sunar. Böylece, her anı şaşırtıcı derecede gerçek renklerde ve nefes kesen bir kalitede izleyebilirsiniz.

Live Colour LED, size, dünyanın bir akıllı telefon veya tablet ekranındaki en derin ve en yoğun renklerini sunan ve yalnızca Sony cihazlarına tümleşik olan yepyeni bir teknolojidir. Bu yenilik, fosforlu kırmızı ve yeşili mavi LED’lerle ve özel renk filtreleriyle birleştirerek daha parlak ve daha tekdüze bir ışık üretir. Aşırı doygunluk tehlikesi olmadan gerçek renkleri yakalar.

Cep telefonu için X-Reality™ ile son derece net görüntüler;
Fotoğraf ve düşük çözünürlüklü videolardan yüksek çözünürlüklü filmlere kadar, Sony’nin benzersiz görüntü yazılımı motoru her bir görüntüyü analiz ederek renkleri, netliği ve kontrastı optimize eder ve kumlanmayı azaltır. Süper çözünürlük işlevi, muhteşem bir netlik ve şaşırtıcı derecede ayrıntı sağlamak için eksik pikselleri yeniden üreterek en sevdiğiniz anlarınızı Full HD kalitesine yaklaştırır.

X-Reality – Daha net, daha canlı resimler için;
(1) Pikselin yeniden üretimi:
Sony’nin benzersiz Süper Çözünürlük işlevi gördüğünüz her şeye yeniden hayat verir. Bu teknoloji görüntüdeki her bir pikseli çözümler ve eksik olan pikselleri yeniden üreterek en net görüntüleri size sunar.
(2) Doku ve ana hat iyileştirmesi:
Dokuyu canlandırmaya ve ana hatları keskinleştirmeye yardımcı olan unsurlar titizlikle geliştirilerek, görüntüler daha net ve canlı hale getirilir.
(3) Renk ve kontrast geliştirmesi:
Akıllı Görüntü Geliştirme görüntünün canlılığını orijinal renginde yeniden üretir. Resimler kontrastın geliştirilmesiyle titizlikle en iyi hale getirilir; böylece görüntüler daha ayrıntılı ve gerçek hayattaki gibi görünür.
(4) Parazit azaltma:
Akıllı Parazit Azaltma teknolojisi, bazen çok hareketli sahnelerde veya az ışıklı ortamlarda yapılan çekimlerde meydana gelebilen paraziti azaltır. Sonuç olarak, görüntüler daha net ve pürüzsüz hale gelir.

DSEE HX logosuHer vuruşu ve her notayı daha iyi duyun;
DSEE HX (Dijital Ses Geliştirme Motoru), düşük çözünürlüklü şarkıların kalitesini Yüksek Çözünürlüklü ses kalitesine yakın bir kalite düzeyine çıkarmanıza olanak sağlar. Bu teknoloji, yoğun bir şekilde sıkıştırılmış MP3 ve AAC dosyalarını düzeltip eski haline getirerek güçlü, tam aralıklı ses sunar.

Yüksek Çözünürlüklü Ses Müzik; olması gerektiği gibi;
Yüksek Çözünürlüklü Ses, yüksek frekanslı sesleri şaşırtıcı ayrıntılarla üretmek için geniş frekans aralıklarında bozulmayı ve gürültüyü azaltır. Böylece dinlediğiniz her parçanın ses kalitesi stüdyoda kaydedildiği andaki ses kalitesi gibi olur.

Gürültüyü engelleyin;
Xperia Z3 Compact, MDR-NC31EM kulaklıkla birlikte dışarıdaki gürültüyü %98′e varan bir oranda azaltan yerleşik Dijital Gürültü Önleme teknolojisine sahiptir. Bu teknoloji, gürültünün düşük frekanslı kısımlarını ortadan kaldırarak yüksek frekanslı kısmın kulağa ulaşmasını önler. Böylece, ister gürültülü bir otobüste ister kalabalık bir alışveriş merkezinde olun, harika bir müzik dinleme deneyimi yaşamanıza hiçbir şey engel olamaz.

(1) Gürültü ses dalgası
(2) Ters anti-ses dalgası

Yaşamınızı kayda almak artık daha kolay;
Xperia Z3 Compact ile herhangi bir Sony SmartWear parçasını bağlamak için tek bir dokunuş yeter.

Tek dokunuşla bağlantı;
NFC etkin SmartWear ile Xperia Android cihazınızı bağlamak için dokunun. Doğrudan SmartWear’iniz üzerinden bildirim alarak, müziklerinize kumanda ederek ve daha da fazlasını yaparak gittiğiniz her yerde yaşamınızı kayıt altına alın.
NFC’nin kablosuz sihirbazlığı sayesinde akıllı telefonlar arasında fotoğraf, müzik ve daha fazlasını paylaşın.

Tek dokunuşla dinleme;
Android cihazınızdaki müzikleri, kablosuz NFC özellikli Sony hoparlör veya Sony kablosuz kulaklık aracılığıyla dinleyin.
Kablosuz ekran yansıtmayı etkinleştirmek için Android cihazınızı BRAVIA uzaktan kumandaya dokundurmanız yeterlidir.

Tek dokunuşla yansıtma;
Android cihazınızdaki fotoğraflara TV’nizde bakın. Ekran yansıtmayı etkinleştirmek için Android cihazınızı BRAVIA® TV uzaktan kumandasına dokundurmanız yeterlidir.
NFC’nin kablosuz sihirbazlığı sayesinde akıllı telefonlar arasında fotoğraf, müzik ve daha fazlasını paylaşın.

Tek dokunuşla paylaşma;
İki Android cihaz arasında fotoğraf, müzik ve daha fazlasını paylaşın. Ayrıca, Android cihazınızla NFC özellikli bir dizüstü bilgisayar arasında paylaşım için diğer cihaza tek bir dokunuş yeterlidir.
Fotoğraflar ve videolar için kablosuz bir merkez olan Sony Personal Content Station’ı keşfedin.

Tek dokunuşla yedekleme;
İster smartphone’unuzla, ister tabletinizle ister kameranızla çekmiş olun, artık resimlerinizi aynı yerde saklayabilirsiniz. Sony Personal Content Station™, fotoğraflar ve videolar için kablosuz bir merkezdir.

Çalmak için dokunmanız yeterli;
Herhangi bir NFC etkin hoparlör veya kulaklık setinde Xperia Z3 Compact cihazınızdan müzik çalmak için tek dokunuşla bağlanabilirlik özelliğini kullanın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum