Sorged'in Ortak Olduğu Spor Projesi Kabul Edeldi

Sorged'in Ortak Olduğu Spor Projesi Kabul Edeldi
YOZGAT (AA) - İspanya UCAM Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Sorgun Gençlik Derneği'nin de (SORGED) ortakları arasında bulunduğu, toplumlar arası spor...

YOZGAT (AA) - İspanya UCAM Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Sorgun Gençlik Derneği'nin de (SORGED) ortakları arasında bulunduğu, toplumlar arası spor içerikli "SPIIS - SPort, Inclusion and Interculturality in Society" projesi kabul edildi.

SORGED Başkanı Halil Uğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'den Sorgun Gençlik Derneği, İtalya'dan Associazione Alplurale kurumunun ortak olduğu proje kapsamında, mültecilerin, spor faaliyetleriyle sosyal hayata katılımının ve toplumsal hayata uyum sağlayabilmelerinin amaçlandığını söyledi.

Uğuz, Avrupa Birliği başta olmak üzere dünya gündeminin en önemli sorunlarının başında göçmen krizi geldiğini ifade ederek, "Özellikle Suriye’deki iç savaş sınır tanımaz bir hal alarak, buradaki insanların Avrupa'nın kapılarına dayanmaları ve her geçen gün yeni bir insanlık dramına sahne olmasına neden olmaktadır. Ülkelerinden göç etmek zorunda kalan 4 milyonu aşkın Suriyelinin, 3 milyona yakını ise oldukça zor koşullar altında Türkiye'de yaşamaktadır. Bunların yaşadıkları ortama uyum sağlamaları başlı başına bir sorundur. Özellikle ikinci nesil genç göçmenlerin, göç ettikleri ülkelerin gençleriyle yaşadıkları sorunlar aşikardır. Bu proje ile kültürel entegrasyonu, ortaya konulacak iyi uygulamaları teşvik etmeyi ve değiştirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Toplam süresi 12 ay olan proje ile 3 ülkede farklı zamanlarda toplantılar, seminerler ve anket gibi çalışmalar yapılacağını vurgulayan Uğuz, katılımcıların 27-28 Nisan 2017 tarihleri arasında İtalya'da, 4-5 Temmuz 2017 tarihleri arasında Sorgun'da, 20-21 Eylül 2017 tarihleri arasında İspanya'da ve son olarak 9-10 Kasım 2017 tarihleri arasında İspanya'da projenin kapanış toplantısını yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.