Sorgun Halk Eğitim'de kurs planlama toplantısı

Sorgun Halk Eğitim'de kurs planlama toplantısı
YOZGAT (AA) - Sorgun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde kurs planlama toplantısı yapıldı. Halk Eğitimi Merkezindeki toplantıya Kaymakam Mustafa Altınpınar,...

YOZGAT (AA) - Sorgun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde kurs planlama toplantısı yapıldı.

Halk Eğitimi Merkezindeki toplantıya Kaymakam Mustafa Altınpınar, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı Metin Gezen, İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, STK temsilcileri ile okul müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Altınpınar, Halk Eğitimi Merkezlerinde birçok gereksiz kurs açıldığını, bunlardan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Altınpınar, açılacak kursların istihdama yönelik, kalifiye eleman yetiştirilecek nitelikte olması gerektiğini ifade ederek, "İlçemizde açılan sedef kakma, kuaförlük, çini, çömlekçilik, mantar yetiştiriciliği ve işaret dili kursu, gerçekten çok önemli kurslar. Bunlar daha da çeşitlendirilmeli. Kurslarda üretilen ürünler pazarlanabilmeli. Bunlara yönelik çalışmalara ağırlık verilmeli." dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Erol da 2016'da 80 kurs açtıklarını, bunlardan 9'unun İŞKUR destekli olduğunu söyledi.

İŞKUR destekli kurslara katılan kursiyerlerin, günlük 20 lira ücret aldıklarını belirten Erol, "Kurslarımız 3-6 ay aralıklarında değişiyor. Sınıflarımız 25'er kişilik, tüm kurslarımızda bu sayıya ulaşılmıştır.

Çinicilik, sedef kakma, bakır işleme, kuaförlük, çömlekçilik kurslarımıza yoğun ilgi var. Bu kurslarımız her yıl devam ediyor." diye konuştu.

Toplantı sonrası Kaymakam Altınpınar ve beraberindekiler kursiyerlerin çalışmalarını yerinde inceledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.