Sorgun'da ''İslam’da Aile'' Konulu Konferans Verildi

Sorgun'da ''İslam’da Aile'' Konulu Konferans Verildi
YOZGAT (AA) - Sorgun İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, ''İslam’da Aile'' konulu konferans düzenledi.Sorgun Belediye Düğün Salonu’nda...

YOZGAT (AA) - Sorgun İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, ''İslam’da Aile'' konulu konferans düzenledi.

Sorgun Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu, İslam’da kadına verilen önem ve kadının aile hayatındaki yeri ve önemi konusunda Hazreti Muhammed'in hayatındanörnekler aktardı.

Dünyanın aile konusunda büyük bir kriz içinde olduğunu ifade eden Döngeloğlu, batı ülkelerinin 30-40 yıl önce önerdiği aile modeli nedeniyle Türkiye'de de aile konusunda sıkıntılar yaşandığını söyledi.

Evlenen gençlerin artık aile büyükleriyle yaşamak istememesi nedeniyle çeşitli sorunlar yaşandığına işaret eden Döngeloğlu, şunları kaydetti:

''Geçmişte yaşadığımız geniş ailelerde de sıkıntı olurdu ama aileler bu sıkıntıları, yuvayı yıkmaya dönük stresi içine hapsederdi. Sıkıntı yaşayanlar aile içinde mutlaka kendilerini dinleyen birilerini bulurdu. Şimdi televizyon kumandasında hangi düğmeye basılacak kavgasında bile ne elti bulabiliyorsunuz, ne de kaynana. Bir evin yükünü bir omuz kaldırmakta zorlanıyor. Eşler sıkıntıyı birbirine yansıtıyor. Evlilikler 5 yıl bile sürdürülemiyor. Siz bulunduğunuz hale razı olduğunuzda mutluluğu yaşarsınız. Zengin zenginliğine, fakir fakirliğine razı olursa mutluluğu yakalar. Evlerinize sahip çıkın, yuvanıza sahip çıkın. Yuvanıza sahip çıkarsanız yuvanızı Allah koruyacaktır.''

Döngeloğlu, Bayırbucak Türkmenleri için Sorgun Kaymakamlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına tüm vatandaşların destek olmasını istedi.

Konferansın ardından Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş ve Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Döngeloğlu’na günün anısına hediye verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.