Sorun Çözen Güçlü Baro

Sorun Çözen Güçlü Baro
Konya Barosu Birlik Grubu; Av. Suat Altınsoy’un başkanlığında oluşturulan güçlü yönetim kurulu ile; sorunları çözecek, yenilikçi, üretken, vizyoner, katılımcı, çözüm odaklı, sosyal bir baro hedefiyle seçimlere girecek

Konya Barosu’nun 1 Ekim’de başlayacak ve çoğunluk sağlanması halinde 2 Ekim’de oy kullanma işleminin gerçekleşeceği seçimli olağan genel kurulu için geri sayım başlarken, 3 başkan adayının yarışmasının beklendiği seçimlere Konya Barosu Birlik Grubu oldukça güçlü ve iddialı bir şekilde girecek. Av. Suat Altınsoy başkanlığında oluşturulan listeyle seçime giren Birlik Grubu; hedefini “Sorun çözen, güçlü Baro” olarak belirledi. Oldukça kapsamlı bir seçim beyannamesi hazırlayan Birlik Grubu; Konya Barosu’nu hayatın içine çekmek ve her yıl aidat ödenen bir kurum olmaktan çıkarmak amacında. Bunun için kapsamlı bir hazırlık sürecinin ardından iddialı bir seçim vaadi ortaya çıktı. Birlik Grubu; Baro Prestij kart ile sosyo-ekonomik kazanımlar elde ederken, Değişim Atölyesi ve Gelişim Akademisi Projelerimiz ile üyelerin hayatını kolaylaştıran ve kaliteleştiren dokunuşlar gerçekleştirmeyi hedefliyor. Baro Dergisi’nin de hakemli yayın statüsüne alınarak özellikle akademik kariyer yapan üyelere destekçi olması planlanıyor,

VİZYONER BARO
“Sadece günü kurtaracak uğraşlar içinde olmak ve projeler üretmek artık çok demode bir yönetim anlayışı. Bugünün ihtiyaçlarına cevap ararken yarının ihtiyaçlarını da dikkate almanız gerekmektedir” diyen Birlik Grubu Başkan Adayı Av. Suat Altınsoy, “Yeni dönemde Baro Yönetim anlayışımız bu temel bakış açısı üzerine inşa edilecek. Alanında ilk olan birçok yeni projelerimiz ile farklı şehirlerdeki meslektaşlarımızın hayatlarına da pozitif dokunuşlar gerçekleştireceğimizin farkındayız. Baromuzu, kararların iki yılda bir yapılan seçimler ile belirlenen kurullar aracılığıyla alındığı bir kurum olmaktan çıkaracağız. Konya Barosu bünyesinde faaliyet gösteren merkezlerde aktif görev almak isteyen meslektaşlarımıza her türlü kolaylık sağlanacaktır. Günün şartlarına göre değişen ihtiyaçlara cevap verecek yeni merkezler (Mesleki Dayanışma Merkezi, Engelli Hakları Merkezi, Dış İlişkiler Merkezive Hayvan Hakları Merkezi gibi) oluşturulacaktır. Ayrıca belli sayının üzerinde meslektaşlarımızın görev yaptığı ilçelerde bu merkezlerin şubeleri açılacak” dedi.

ÇÖZÜM ODAKLI BARO

“Sorunlar karşısında bahaneler üreten ve çözümsüzlükleri çözüm gibi sunan bir yaklaşım içerisinde olmayacağımızın sözünü veriyoruz” diyerek hedeflerinin çözüm odaklı bir baro oluşturmak olduğunu da ifade eden Altınsoy, “Adliye’deki ücretli otopark sorunu, mahkeme kalemleri ve icra müdürlükleri arasındaki uyumsuzluklardan doğan sorunlar, ticari sicil belgesini almak için Ticaret Odası’na gitmek zorunda kalınması gibi problemlerin çözümü bu bakış açımızın gereği gündemimizde. Bu ve sayılarını daha da arttırabileceğimiz sorunların farkındayız ve çözüm yollarını biliyoruz” diye konuştu.

TARAFSIZ BARO

Tarafsız Baro sözünü de veren Altınsoy, “Konya Barosu olarak bugün itibariyle 1.774 üyesi olan bir aileyiz. Bu kadar büyük bir yapı olmamıza rağmen, meslektaşlarımız arasındaki ilişki oldukça samimi ve birincil derecededir. Baro’nun bu yapıyı, kucaklayıcı ve hatta tamamlayıcı bir misyonu olmalıdır. Bütün sığ ayırımcılıklardan kendisini rafine etmiş Baro Yönetimi; olarak tüm üyelerimize eşit mesafede durmak ve tarafsızlığımızı korumak bugünden sizlere ve kamuoyuna verilmiş bir sözümüzdür” ifadelerini kullandı.

Altınsoy, Konya Barosu seçimlerini kazanmaları halinde yapmayı planladıkları diğer çalışma ve projeleri ise şöyle sıraladı:

DEĞİŞİM ATÖLYESİ

“Baromuz bünyesinde oluşturacağımız Değişim Atölyesi ile kişisel gelişim noktasında destek arayışındaki üyelerimize yardımcı olmayı hedeflemekteyiz. Kendisini geliştirmek isteyen üyelerimizin sosyal ve mesleki hayatlarında etkili, verimli ve güçlü olmaları adına oluşturacağımız atölye programlarımız ile Türkiye’deki Barolar arasında bir ilki gerçekleştireceğiz. 2017 Yılı Değişim Atölyesi programlarımız; Diksiyon, İkna Etme Teknikleri, Beden Dili, Etkili İletişim Stratejileri ve Hitabet, Ses Kontrolü, Stres Yönetimi, Özgüven Eğitimleri, Motivasyon Zamanı ve Verimli Çalışma Yöntemleridir”

BARO PRESTİJ KART

“Üyelerimizin hayatlarını daha kaliteli hale getirmek ve ekonomik anlamda kolaylaştırmak ana hedefimiz. Bunun için yalnızca Konya Barosu’na kayıtlı meslektaşlarımız için özel olarak kart tasarlandı. Anlaşmalı firma ve şirketlerden elde edilecek indirimler ile kart sahiplerinin harcamalarında olumlu manada iyileştirme hedefliyoruz.  Prestij Kart; otel, restoran, kafe özel okul, anaokul ve kreş, güzellik bakım merkezleri, sağlık kurumları, konut projeleri, Konyaspor kombine bilet ve store ürünleri, araç bakım servisleri, ofis ve kırtasiye malzemeleri, teknoloji ve yapı marketleri, tiyatro ve sinemalar gibi onlarca farklı sahada geçerli olacak.”

SOSYAL BARO

“Konya Barosu olarak üyelerimizin hayatlarına anlam ve renk katacak aktivitelerin organizasyonlarına öncülük edeceğiz. Bu tür etkinlikler için uygun fiziki mekânlar oluşturacağız. Baro Sosyal Tesisimiz yanındaki yeşil alanda ve parkta düzenlemeler yaptırılarak, üyelerimizin kullanımına sunulacaktır. Bir başka projemizde Beyşehir Gölü çevresinde üyelerimize hizmet verecek tesisler oluşturmaktır.”

KÂŞİF BARO TURLARI

“Artan iş temposu ve yoğunluğu stres katsayımızı arttırarak hayatımızı zorlaştırmakta. Bunun önüne geçmek ve özellikle hafta sonlarını daha keyifli hale getirmek için özel geziler ve turlar planlıyoruz. Bu bakış açısıyla Kâşif Baro etkinlikleri düzenleyeceğiz. Aileniz, sevdikleriniz, dost ve arkadaşlarınızla katılabileceğiniz, profesyonel rehberler eşliğinde mevsim şartlarına uygun rotalara düzenleyeceğimiz günübirlik ve hafta sonu aktivitelerimiz ile stresinizi doğaya bırakıp, şehrin yoğun temposuna yenilenmiş olarak döneceksiniz.”

HERKESE UYGUN PROJE

Altınsoy, son olarak Baro bünyesindeki her kesime uygun projeler geliştirdiklerini belirterek, seçim beyannamemizde Kamu Avukatları, Sigortaya Tabi Çalışan Avukatlar, Stajyer Avukatlar, Engelli meslektaşlarımız, ilçelerdeki meslektaşlarımız ve kadın meslektaşlarımızla ilgili bugüne kadar yapılmayan ciddi çalışmalar yapmaktayız. Cinsiyet ayrımı gözetmeksizin ancak fırsat eşitliği gözetilerek mesleki dayanışma içinde olacağız. Stajyer avukatlarımızın mesleki gelişimleri için sanal mahkemeler başta olmak üzere tecrübe imkanı doğuracak faklı çalışmalar yapacağız. Kısaca Birlik Grubu; herkesi kucaklayıp, sorunları çözecek” dedi.(Dilhan Türker)

 

14095928_1019733404813043_1043228755197294543_n.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.