“Sorunlarımızla İlgilenilmesini İstiyoruz”

“Sorunlarımızla İlgilenilmesini İstiyoruz”
Bu haftaki durağımız Sağlık Taksi... Taksicilerin sorunlarını dinlemek için durağın en kıdemli şoförü Hacı Ali İngör ile durağın şoförlerinden Muzaffer Akman ve Muzaffer Yavuz’la sohbet ettik

Emine Şeyma Yıldız’ın Röportajı

Bu haftaki durağımız Sağlık Taksi... Taksicilerin sorunlarını dinlemek için durağın en kıdemli şoförü Hacı Ali İngör ile durağın şoförlerinden Muzaffer Akman ve Muzaffer Yavuz’la sohbet ettik. İlk söz alan durağın en eski taksicisi Haci Ali İngör 1982’den beri taksicilik yapmakta. 1986’dan beri Sağlık Taksi Durağı’nda hizmet vermekte… Onlar bize sorunlarını anlattılar, biz de elimizden geldiğince yazarak anlatmaya çalıştık. O halde buyurun, hep beraber sorunları çözelim.

Sağlık Taksi’yi bize anlatabilir misiniz?

Bir zamanlar belediye tarafından iletilen Selçuklu Belediye Hastanesi, özel tarafından kiralandı ve “Özel Selçuklu Hastanesi” oldu. Biz Özel Selçuklu Hastanesi’nin yanında 6 taksimizle hizmet vermekteyiz.

Durak olarak bize sorunlarınızdan bahsedebilir misiniz?

Durak olarak bir sorunumuz olduğunu düşünmüyorum.

Numune Hastanesi’nin yıkılmasıyla birlikte o civardaki taksi duraklarının işlerinin büyük oranda düştüğü söylenmişti. Size de yansıdı mı bu durum?

Numune Hastanesi yıkıldıktan sonra bu civarlardaki özel hastanelere yönelme söz konusu oldu. Özel Selçuklu Hastanesi’ne en yakın taksi durağı bizim durak olduğu için bize geldiler. Bana göre Numune Hastanesi açıldığı zaman eski verim olmaz. Çünkü bu civarda artık alternatif çok fazla, hastane sıkıntısı önceki kadar yok. Yani diyeceğim şu ki hastanenin yıkılmasıyla işlerimiz pek etkilenmedi.

Konya’da taksi fiyatları sizce nasıl?

Bence fiyatlar oldukça uygun. Fiyatlar düştükçe müşteri çoğalır.

Konya’da taksi kültürü yok. Neden?

Niye olmasın? Taksi kültürü var Konya’da. Tercih etmeyenler fiyatları yüksek buldukları için binmiyor olabilirler.  

Taksiyi genelde hangi kesimler tercih ediyorlar?

Her kesim tercih ediyor ama dışarıdan gelen insanlar daha çok biniyor.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Can’dan ve odadan memnun musunuz?

Başkanı’mızdan da, derneğimizden de memnunuz. Durağımızın yapılmasında büyük pay sahibi olan başkanımıza ve belediye başkanımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Muzaffer Akman-Muzaffer Yavuz:

Sizce taksicilerin sorunları neler?

Seçim dolayısıyla yaklaşık 3 aydır işlerimiz düzensiz. Biz durak olarak odamızın sorunlarımızla daha çok ilgilenmesini istiyoruz. Başkanımız ile daha sık görüşmek istiyoruz. Onun dışında kaçak taksicilerden rahatsız oluyoruz. Bir taksi durağına bağlı olmaksızın kafasına göre çalışan taksiciler var. Böyle amblemsiz gezen taksilere dur denmesini istiyoruz. Çarşı ile alakası olmayan duraklardan gelip işimizi çalan taksicilerden de rahatsız oluyoruz. Çarşıya uzak olan bir duraktan geliyor. Çarşıda müşteri bekliyor. Aldıktan sonra da kartını verip o müşteriyi sürekli bağlayarak ekmeğimize engel oluyor. Konya’da taksi kültürü olmaması bizleri olumsuz etkiliyor. Çok mecbur kalmadıkça taksiyi tercih etmiyorlar.

Bu taksi fiyatlarını yüksek bulmalarından kaynaklanıyor olabilir mi?

Müşteriye pahalı geliyor ama bize göre düşük. Kazandığımız, harcadığımızı karşılamıyor.

Numune Hastanesi’nin yıkılması sizi olumsuz etkiledi mi?

Hepimizi etkiledi, birimizi değil. İnsanlarımızı etkiliyor en başta. Numune Hastanesi yıkıldıktan sonra özel hastanelerde aşırı yüksek fiyat uygulanmaya başladı. Vatandaş en aşağıya 200 liraya özel hastaneden çıktığını söylüyor. O yüzden biz bir an önce Numune Hastanesi’nin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Hastane yapılırsa işlerimiz canlanır.

Gece tarifesi kalktıktan sonra işlerinizde artış oldu mu?

Oldu tabi. Müşterilerimiz bir hayli arttı.  Gece tarifesi uyguladığımız zaman çok az kişi biniyordu ama şimdi tam tersi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum