Sosyal Belediyeciliğe Karatay İmzası

Sosyal Belediyeciliğe Karatay İmzası
Gerçekleştirdiği projelerle Karatay’ın çehresini değiştirerek modern bir gelecek inşa etmeye devam eden Karatay Belediyesi; sosyal belediyecilik çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli konu ile ilgili yaptığı açıklamada sosyal belediyeciliğin tanımına değindi. Başkan Hançerli ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeyi görev benimseyerek; bunu Halka ve Hakka hizmet olarak görmenin sosyal belediyeciliğin tanımı olabileceğini söyledi. Başkan Hançerli “ihtiyaç sahibi” sıfatının sadece maddi ihtiyaç değil; manevi olarak da ihtiyaç anlamı taşıdığını söyleyerek; “Barınma ihtiyacı olan dul ve yetimler için ihtiyaç şefkat evlerimizdir. Arkadaşları ile nezih bir ortamda sohbet etmek isteyen emeklilerimiz için 19 adet emekli konağımız onların hizmetindedir. Büyüklerimizle hasbihal edip tecrübelerine başvuracağımız zaman emekli konaklarımız bizim de ihtiyacımız haline gelir. Şefkat Evlerimizde 96 dairede ikamet eden 80 ailemiz, Karatay Ailesi’nin üyeleridir. Onlarla iftarlarda aynı sofrada oruç açıp dualara birlikte amin deriz. Çocuklara bayramlık aldığımızda yüzlerindeki gülümseme bizi de mutlu eder. Bizde onların mutluluğuna ortak olarak ihtiyaç duyduğumuz güzel şeyleri o çocukların gülen yüzünde buluruz. Aşevimizde her gün 2 öğün 4 çeşit yemek verilir. Yemek almaya gelecek imkanı olmayan ailelerimize yemeği ekiplerimiz götürür. Komşumuzun tok olduğunu bilince bizde rahatça uyuruz. Evi yanan ailelerimizin evlerinin onarımı mümkünse onarırız; değilse yeniden inşa ederiz. Belediyecilik sadece istatiklere, rakamlara sığdırılamayacak bir anlamdır. Hazreti Mevlana’nın meftun olduğu diyara hizmet ederken dua alabiliyor muyuz? En önemlisi budur. Bir askerimizin ailesi belediyemizden asker maaşı aldığında, o bizim için dua eder; biz de vatanı gözünü kırpmadan bekleyen bir oğul yetiştirip vatan hizmetine eline kına yakarak gönderdiğinden onun için dua ederiz.” dedi.

 

 

 

        Başkan Hançerli hem fiziki hem de sosyal anlamda çalışmalarının süreceğini söyledi.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.