Sosyal medyada paylaştığı fotoğraf nedeniyle işten çıkarıldığı iddiası

Sosyal medyada paylaştığı fotoğraf nedeniyle işten çıkarıldığı iddiası
Manisa'da, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'u evlerine davet ederek çay ikramı yapan, çektirdikleri fotoğrafı sosyal medyadan paylaşan Remziye Kavukçu'nun, geçici işçi olarak çalıştığı Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünden "ist

MANİSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u evlerine davet ederek çay ikramında bulunan, birlikte çektirdikleri fotoğrafı sosyal medya üzerinden paylaşan Remziye Kavukçu'nun, bu paylaşımları sonrası geçici işçi olarak çalıştığı Manisa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri'ndeki (MASKİ) işinden çıkarıldığını öne sürdü.

Remziye Kavukçu'nun işine son verilmesi nedeniyle AK Parti Yunusemre ilçe teşkilatı, kadının eşi Ercan Kavukçu ile birlikte MASKİ binası önüne siyah çelenk bıraktı.

Remziye Kavukçu'nun eşi Ercan Kavukçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 476. Uluslararası Mesir Macunu Festivali etkinliğine katılmak üzere Manisa'ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u evlerinin yakınında gördüklerinde, misafirperverlik gereği evlerine davet ettiklerini, daveti kabul edip gelmesinin ardından da balkonda ağırlayarak çay ikramında bulunduklarını hatırlattı.

Kurtulmuş'la birlikte çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaştıklarını ifade eden Ercan Kavukçu, bunun üzerine eşinin geçici işçi olarak çalıştığı MASKİ'deki bazı kişilerden tepki aldığını, "Neden fotoğraf çektirdin, o kadraja girdin" gibi söylemlerle karşılaştığını öne sürerek şunları söyledi:

"Kısa süre sonra, istihdam fazlalığı gerekçesiyle işten çıkarıldı. İnsan kaynakları bölümüyle görüştüğümüzde bize 'Tazminat da vermeyeceğiz, gidin yasal yollara başvurun' denildi. Bu tavır eşimi ve beni çok kırdı, yakıştıramadık. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u evimize çağırdığımız için hiç pişman değiliz. Aksine çok daha memnun oldum. Tekrar gelsinler, evimizde misafir ederiz."

- "Ailenin davranışı, Türk misafirperverliğinin örneği"

AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci ise devlet büyüklerinin misafir edilmesinin Türk geleneklerinde önemli bir yerinin bulunduğunu, Kavukçu ailesinin davranışının da Türk misafirperverliğinin örneği olduğunu belirtti.

Remziye Kavukçu'nun, Manisa Büyükşehir Belediyesinin MHP'li başkanı Cengiz Ergün'ün talimatıyla işine son verdiğini savunan İkinci, bu tavrın "akla, mantığa sığmayan bir olay" olduğunu dile getirerek, "Bu tavrı ne MHP'li, ne CHP'li, ne AK Parti'li, ne de başka bir siyasi örgütün kabul edeceğini düşünmüyorum." ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Ergün'e bu davranışı yakıştıramadıklarını kaydeden Zafer İkinci, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'nin, Kavukçu'ya, işe alacağı ve mağdur etmeyeceği yönünde söz verdiğini de aktardı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.