Uğur Özteke

Uğur Özteke

Şov yapanlara da karşılıksız sevenlere de şehir adına teşekkür…

Şov yapanlara da karşılıksız sevenlere de şehir adına teşekkür…

Konya spor kamuoyu ve basketbol sporuna gönül verenler şimdi sona eren Avrupa Şampiyonasını konuşuyor.

Demek ki binlerce insan bu işin güzelliğinin farkındaymış.

Avrupa Türk basketbolunu değerlendiriyor.

İstanbul ve Türk basketbolunun yöneticileri bir Anadolu şehrinde “beş yıldızlı” eksiksiz organizasyonu masaya yatırmış durumda .(Dün Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu toplantısında Başkan Turgay Demirel ve yöneticiler Konyalı spor adamı Alper Arıkoğlu’na teşekkür ettiler)

Özetle Konya en gelişmiş Avrupa ülkesinden daha iyi bir ev sahipliğiyle şampiyonadan alnının akı ile çıktı.

Anlayacağınız yorgan gitti, kavga bitti.

Ama bizim yazacaklarımız bitmedi.

Tahir Başkan daha mevcut üç bin kişilik salonu doldurmadığımız halde bu 10 bin kişilik salonu yaptırırken çok eleştirildi. Ama bu salon ilk büyük sınavından başarı ile çıktı.

Yalnız Tahir Başkan’ı sadece bir maçta görebildik. Onda da Spor Bakanı maça geldiği için mecburiyetten tribünde idi. Ah keşke Başkan’ın ekibi başkanı gelişmekte ve değişmekte olan Konya sloganına uygun yönlendirebilseler. Yönlendirebilseler ki final gününde Tahir Başkan da on binlerce sporseverin önünde, yüzbinlerin ekran başında izlediği kupa töreninde görülebilseydi.

Büyükşehir ve salon denilince bir isme teşekkür etmeden geçemeyeceğim. Çünkü bu salonun maçlar öncesi Avrupa standartlarına uydurulabilmesi için güneşliğinden klimasına kadar elini taşın altına koyan gizli bir kahraman vardı. O isim hiçbir yerde görünmeyen, hiç bir fotoğraf karesinde poz vermeyen, hiçbir mikrofona demeç vermeyen Sayın Haşmet Okur idi. Şahsen ben Haşmet Bey’in maça gelmesini hiç beklemedim ama Tahir Başkan’ı çok aradım hatta gelmediği için de çok ama çok kızdım.

*****

 

Tabii bu işin aylar öncesinden bir de çileli ve uzun hikayesi vardı. Bu organizasyonun Konya’da gerçekleşmesini sağlayan Sayın Bakan Akif Çağatay Kılıç’a, Hadimli Müsteşar Faruk Özçelik’e, Taşkentli Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a, Özel Kalem Müdürü Remzi Ay’dan, yine gizli isimsiz kahraman Alper Arıkoğlu’na, Spor İl Müdürlüğü ile Basketbol camiasının fedakar çilekeş insanlarına kadar yüzlerce insan bu iş için ter döktü. Mesela tüm sporcuların taşından salonun güvenliğine, hatta temizliğine kadar bu işi en iyi ben yaparım diyerek son şampiyonadan da tam not alan Çiçek Turizm’e ve de elbetteki patronu Oktay Tınkır’a tek tek teşekkür etmek gerekir.

*****

Bu işin ununda olmasa da ününde olan bazı siyasetçileri ise ayakta alkışlamak istiyorum.

Şaşırdınız değil mi? Yok yok şaşırmayın. Geldiğimiz nokta ne acı ki bu durumda artık.

Eskiden olsa bu insanlara kızardım. Ama işin ününde bile olmayanları hayretler içerisinde izledikten sonra bu yöneticilerin bile yarın mumla aranacağı kanaatimdeyim.

Sayın Valimiz Muammer Erol Bey, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, vekillerimiz Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Akış…. gibi yöneticilerimize ve siyasilerimize hassaten teşekkür ederim.

Ve en büyük alkış Konya’nın o büyük duyarlı, hassas, fedakar spor ailesinin fertlerine. Sizler sadece final maçında ya da bakan var diye maça gelmediniz. Siz ilk maçtan son maça kadar inatla millilerimizin yanında olduğunuz ve desteklediniz. Çünkü sizler karşılıksız seven aşıklar gibi saf ve temizsiniz.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanlarla yüz yüze konuşarak her sorunu halledebilirsiniz; ama bazı insanlar gelir önünüze, hangi yüzüne konuşacağınızı bilemezsiniz...

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sevgi, saygı, takdir ile şakşakçılığı birbirine karıştırmadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR