Sow Tekrar Fenerbahçe'de

Sow Tekrar Fenerbahçe'de
Fenerbahçe, eski futbolcusu Moussa Sow'u 1 yıllığına kiraladı

İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe, eski futbolcusu Moussa Sow'u 1 yıllığına Birleşik Arap Emirlikleri ekibi El-Ehli'den kiraladı.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, Senegalli futbolcu ve kulübüyle anlaşmaya varıldığı belirtilerek, Sow'un bu sezon Fenerbahçe'de forma giyeceği belirtildi.

Fenerbahçe'de 3,5 sezon forma giydikten sonra geçen yıl El-Ehli'ye 16 milyon avroya satılan Sow, tekrar sarı-lacivertli forma altında ter dökecek.

Sow yuvaya döndü

Fenerbahçe'nin Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından El-Ehli'den bir yıllığına kiraladığı Moussa Sow, yuvaya döndü.

Geçen sezon başında 16 milyon avro bonservis bedeliyle Türk kulüplerinden yurt dışına transfer olan en pahalı futbolcu olan Sow ile Fenerbahçe'nin yolları 1 yıl sonra tekrar kesişti.

Sarı-lacivertlilere 2011-2012 sezonunun devre arasında transfer olan Sow, Fenerbahçe'yle 3,5 sezonda 148 resmi maça çıktı. Bu maçlarda takımının en golcüsü olan Senegalli, rakip fileleri 60 kez havalandırmayı başardı.

Fenerbahçe'de 2012-13, 2013-14, 2014-15 sezonlarında takımın en golcü futbolcusu olmayı başaran Sow, geçen yıl El-Ehli'de de iyi bir dönem geçirdi.

Takımının lig şampiyonu olmasında başrol oynayan Sow, 30 resmi maçta 16 gol kaydetti.

Ayrılık 1 yıl sürdü
Fenerbahçe ile Sow'un ayrılığı sadece 1 yıl sürdü.

Türk futbol tarihinin en pahalı ihracatı oldu
Geçen yıl 28 Ağustos'ta El-Ehli kulübüne 16 milyon avro bonservis bedeline karşılığında transfer olan Sow, Türk futbol tarihine geçti.

Transferin gerçekleşmesiyle Türk futbol tarihinde en pahalı bonservis bedeliyle yurt dışına giden oyuncusu unvanını Elvir Baliç'ten alan Sow, sarı-lacivertli kulübede yüksek bir bonservis ücreti kazandırmıştı.

Fenerbahçe'yle 4 kupa kazandı
Moussa Sow, 3.5 sezon formasını giydiği Fenerbahçe formasıyla Türkiye'de 4 kez kupa sevinci yaşadı.

Sarı-lacivertlilerin "şike davası" nedeniyle sıkıntılı zamanlar geçirdiği 2011-2012 sezonun devre arasında takıma transfer edilen Sow, forma giydiği dönemde Fenerbahçe'yle önemli başarılara imza attı.

İlk sezonunda Türkiye Kupası'nı kazanan Sow, bir sonraki sezonda da bu başarıyı tekrarladı. Sarı-lacivertlilerle 2013-2014 sezonunda şampiyonluk yaşayan Sow, 2014-2015 sezonunda ise takımıyla TFF Süper Kupa'yı havaya kaldırdı. Senegalli forvet, 2012-2013 sezonunda ise sarı-lacivertlilerle UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finalde mücadele etme başarısı gösterdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.