Soylu'dan "iç güvenlik" bilgilendirmesi

Soylu'dan "iç güvenlik" bilgilendirmesi
İçişleri Bakanı Soylu, "iç güvenlik" konusunda TBMM Genel Kurulu'nu bilgilendirdi- MHP Grup Başkanvekili Usta:- "ABD'nin FETÖ'ye menzil açması, IŞİD'i el altından kışkırtması, YPG'ye silah dağıtması, Kandil'e zırh olması, teröristleri silahlandırıp eğiti

TBMM (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, "ABD'nin FETÖ'ye menzil açması, IŞİD'i el altından kışkırtması, YPG'ye silah dağıtması, Kandil'e zırh olması, teröristleri silahlandırıp eğitim vermesi ülkemiz aleyhine risk ve tehditleri ortaya çıkarmıştır." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Son günlerdeki gelişmeler ve iç güvenlik" konusunda TBMM Genel Kurulu'nu bilgilendirdi. Ardından, Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileri söz aldı.

MHP Grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Erhan Usta, Türkiye'nin, bölücü, yıkıcı, ayırıcı ve aynı zamanda silah ve şiddete sırtını yaslamış her türlü terör ve cinayet örgütünün hedefinde olduğunu belirtti.

Ülkenin, 2016 yılında gerçekleştirilen terör eylemleri ile kan gölüne döndüğünü anlatan Usta, şöyle konuştu:

"2016 yılında toplam şehit sayımız, 839'dur. 2 bin 105 askerimiz, bin 564 polisimiz, 74 korucumuz ve 4 bin 277 vatandaşımız yaralanmıştır. Yılbaşı gecesi ise İstanbul'da bir gece kulübünü, insan kanından beslenen, acıma duygusuna sahip olmayan şerefsiz terör cellatları kana bulamıştır. Saldırıda hedef ne bir düğün alayı, ne bir futbol maçı, ne bir yaşam tarzıdır. Hedef, Türk milletinin milli birlik ve kardeşliğidir."

Özellikle Türkiye'nin merkezini oluşturduğu yakın coğrafyada kara bulutların dolaştığını, Irak'taki mezhep ve etnik merkezli istikrarsızlığın hızla tırmandığını, Suriye'nin fiilen parçalandığını vurgulayan Usta, "ABD'nin FETÖ'ye menzil açması, IŞİD'i el altından kışkırtması, YPG'ye silah dağıtması, Kandil'e zırh olması, teröristleri silahlandırıp eğitim vermesi ülkemiz aleyhine risk ve tehditleri ortaya çıkarmıştır. Ülkemiz 2016 yılında ateş çemberine düşürülmüştür. Vatan topraklarımıza teröristler nasıl yuvalanmış, hangi ilişki ağlarından beslenmiş, arkalarına kim ya da kimleri almışlardır? Tüm bu risklerin asgariye indirilmesi önemlidir. Burada sorumluluk da hükümete aittir." dedi.

Bunların bir yıkım tablosu olduğuna dikkati çeken Usta, şöyle devam etti:

"Türkiye hangi ara bu tuzağa düştü? Türkiye'nin başına eş zamanlı mussallat olan PKK, PYD, YPG, FETÖ- IŞİD ve DHKP/C gibi terör örgütlerinin gövdeleri aynı, yalnızca dalları farklıdır. Vatanımıza ve vatandaşlarımıza yapılan her türlü saldırıya gereken cevabın verilmesi, sınırımızın ve bölgedeki halkın güvenliğinin sağlanması, ve kontrol altına alınması adına gerçekleştirilen Fırat Kalkanı operasyonu çok önemlidir. 2017 yılında da terör örgütlerine yönelik operasyonlar devam ettirilmelidir. Fırat Kalkanı Operasyonu da sadece Suriye ile sınırlı kalmamalıdır. Vatanımıza karşı nereden tehdit geliyorsa, terörü ve teröristi yok edinceye kadar devam etmelidir. MHP sonuna kadar devletinin, sınır içinde ve sınır ötesinde kahramanca mücadele veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin hem destekçisi hem de duacısıdır."

Usta, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her türlü saldırıyı göğüsleyebilecek güç ve kudrette olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.