Söz Çocuk Projesi başladı

Söz Çocuk Projesi başladı
Selçuklu Belediyesi, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencileri ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri “Söz Çocuk” isimli proje Tepekent İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile başladı.

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya'nın ve Selçuklu Medeniyetinin daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla geliştirilen projelere bir yenisi daha eklendi. Daha önce Selçuklu'da yaşayanlar, Konya'nın ilçeleri, beldeleri  ve Konya'ya yeni gelen üniversite öğrencilerinden yaklaşık 52 bin kişinin yararlandığı Şehrimi Tanıyorum Projesine ek olarak Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi ile birlikte "Söz çocuk" projesi de hayata geçti.

Her hafta Cumartesi günü okullarından alınacak Tepeköy İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri 4 hafta farklı etkinlikler ve kültürel gezilerle Konya'yı tanıyacak. Selçuklu Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje ile Tepekent İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri içerisinde yaşadıkları şehri yakından tanıma fırsatı bulacak. Çocuklara yaşadıkları şehre farklı gözle bakma imkanı sunan proje ile ayrıca çocukların zihinsel, fiziksel, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak, kendilerini daha iyi ifade edebilmelerine olanak tanımak, özgüvenlerini arttırmak, çeşitli deneyimler kazandırarak sorumluluk alanlarını genişletmek amaçlanıyor.

Ortaokul Öğrencileri Üniversite öğrencileri ile buluşuyor

Söz Çocuk Projesi,  ortaokul öğrencilerinin Üniversite öğrencileri ile buluşması anlamında da önem taşıyor.  Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü öğrencileri her cumartesi öğrencilerle buluşarak çocuklara gelecekte yapmak istedikleri meslekler ve başarıya giden yolda nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatıyor. Üniversite öğrencilerinin de sosyal sorumluluk olarak katıldığı projeye akademisyen Doç.Dr. Duygu Aydın da katılıyor. 

Çocukların Hayallerini Başkan Altay değerlendiriyor

Projenin ilk haftasında Selçuklu Belediyesinde bir araya gelen proje yöneticileri ve öğrenciler önümüzdeki 4 haftada neler yapacaklarını istişare ettiler. Proje boyunce öğrenciler Konya'da bulunan tarihi eserleri gezecek, gazete ve televizyon kanallarını ziyaret edecek, tiyatro ve sinema aktivitelerine katılacak, güzel sanatlar ve el becerileri kurslarında hünerlerini sergileyecek.

Söz Çocuk projesinde öğrenciler hayallerini ve nasıl bir şehirde yaşamak istediklerini de not ediyorlar. Öğrencilerin notları Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından belediye üst yönetim toplantılarında değerlendiriliyor ve uygulama imkanı olan projeler hayata geçiriliyor.

Şehrimi Tanıyorum isimi verilen Konya gezilerine 52 bin kişi katıldı.

Öte yandan Selçuklu Belediyesi tarafından Kadim Başkent Konya'yı tanıtmak amacıyla 4 yıldır devam eden  Şehrimi Tanıyorum Projesine 52 bin kişi katıldı.  Konya’nın birçok ilçesinden ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen vatandaşlara, sivil toplum kuruluşlarına, üniversite öğrencilerine Konya’yı tanıtan proje Türkiye'nin farklı şehirlerine de örnek oldu. “Şehrimi Tanıyorum” projesinde bu haftaKulu, Kadınhanı, Sarayönü ve Altınekin 'de ki ilköğretim okullarından gelecek 300 öğrenciye Konya ve Selçuklu tanıtılacak. Ayrıca Mayıs ayı içerisinde Tarihi Kentler Birliği, Antalya Rehabilitasyon Merkezi, Ereğli ve farklı dernek, sivil toplum kuruluşlarından gelen vatandaşlar “Şehrimi Tanıyorum” projesinden yararlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.