Söz sırası taraftarda

Söz sırası taraftarda
Pusula TV ekranları spor programlarına taraftarın sözcüleri ile başladı. Konyaspor’a verilen ceza ve Trabzon’daki hakem katliamına sessiz kalmayacaklarını belirten İbrahim Apalı, İlker Kırnaz ve Osman Baharoğlu, adaletin mutlaka tecelli edeceğini söyledi

Yeni sezon tartışmalarıyla beraber başlanırken, Pusula TV sporun da nabzını tutacak. Hafta boyunca her gün farklı isimlerin katılacağı “Basın Tribünü” pazartesi akşamı Nalçacılılar Grubu lideri İbrahim Apalı, Nalçacılılar Basın Sözcüsü ve Pusula Gazetesi Spor Yazarı İlker Kırnaz ile Nalçacılılar liderlerinden Osman Baharoğlu ile başladı. Konyaspor tribünlerinden gelen isimler Konyaspor’a verilen ceza ve Trabzon’da adeta doğranmasıyla ilgili oldukça sert açıklamalar yaparken, bu konuda sessiz kalınamayacağını söylediler.

LİNÇ SOSYAL MEDYADAN YÜRÜTÜLDÜ

Nalçacılılar Taraftar Derneği Başkanı İbrahim Apalı, Konyaspor’a abartı ceza verilmesinin ana nedenlerinden birinin sosyal medyada yürütülen linç kampanyası olduğunu söyledi. Apalı, zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Her şeyin ilklerini yapan Nalçacılılar Derneği'ne ilk program fırsatını veren Pusula TV’ye teşekkür ederiz. Şu anda sözün bittiği yerdeyiz. Çok ağır bir ceza aldık. Hak etmediğimiz bir ceza, çok üzgünüz. 3 yıldır örnek olan bir taraftar profiliyiz. Bir sürü emek verdik. Takımımızın yanında olmak için geceyi gündüze kattık. Beşiktaş maçı çok çarpıtıldı. Bu tribün olaylarında sosyal medyanın çok büyük etkisi var. Linç kampanyası sosyal medyadan yürütülüyor. Ben önce iğneyi kendimize batırmaktan yanayım. Her gün yeni bir şeyin tecrübesiyle sınanıyoruz. Ben bu yaşananlardan çok fazla ders çıkardım. Zor bir süreçten geçiyoruz. 5 maç sevdamızdan ayrı kalmak bize en büyük ceza. Allah yardımcımız olsun” diye konuştu.

whatsapp-image-2017-08-14-at-21.34.08.jpeg

MARŞ NASIL OKUNUR GÖSTERECEĞİZ

Sosyal medyadan İzmir Marşı ile başlatılan linçin süper kupa ve Trabzonspor maçlarında da farklı şekilde ortaya çıktığını belirten Apalı, Nalçacılılar’ın tarihine ve değerlerine sahip çıkan bir taraftar grubu olduğunu söyledi. Apalı, Konyaspor’un günah keçisi ilan edilmesine izin vermeyeceklerini dile getirerek, “Sosyal medyadan son zamanlarda da İzmir Marşı ile ilgili polemik başlatıldı. İzmir Marşı ile başladı gerginlik. Bizim taraftar grubumuz tüm değerlerine, tarihine sahip çıkan bir grup. Biz bu marş nasıl okunur tüm dünyaya göstereceğiz. Bunu kimsenin farklı amaçlarla kullanmasına izin vermeyiz. Konyaspor taraftarı artık eskisi gibi değil. Öldürmeyen darbe güçlendirir diye bir söz var. Bizi bunlar ancak güçlendirir. Bu üst üste yapılan hatalar bizi kamçıladı. Tüm yaşanan olaylardan gereken dersi çıkarıp bundan sonraki tavırlarımızı ona göre belirleyeceğiz. Hatalarımız karşısında verilen cezalara boynumuz kıldan ince ancak kimsenin bizi günah keçisi ilan etmesine de izin vermeyiz” dedi.

ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK

Konya’nın haksızlığa karşı birlikte durması gerektiğini belirten Apalı, taraftar olarak rüştünü ispat eden bir grup olduklarına dikkat çekti. Başakşehir deplasmanında Konyaspor taraftarını herkesin göreceğini belirten Apalı, şöyle devam etti: “Konya’nın artık birlik olması lazım. Bütün Konya’nın kenetlenmesi gereken bir zaman. Trabzon’a çok kalabalık bir şekilde coşkuyla gitmemiz lazımdı. Üzerimize oynanan bir oyun var. Kenetlenirsek üstesinden geleceğiz. Konyaspor tribünü rüştünü ispatlamıştır. Biz bu işte varız, biz şampiyonlukta da varız. Ligin şampiyonu olacağız. Hiç kimse ümitsizliğe kapılmasın. Allah'ın izni ile bu sıkıntıları da aşacağız. Biz çok krizler yönettik. Takımımızın arkasında olduğumuzu göstereceğiz. Başakşehir'e de gümbür gümbür gideceğiz. Allah şahit ki taraftarın büyüklüğünü bir daha göstereceğiz. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. 3 yıldır yaptıklarımız ortada. Büyük Nalçacılılar her zamankinden daha gür bir sesle daha fazla gönülden bağlı.”

 

whatsapp-image-2017-08-14-at-21.34.38.jpeg

KIRNAZ: “KONYASPOR KURBAN SEÇİLDİ”

Nalçacılılar Basın Sözcüsü İlker Kırnaz, taraftarlar arasında geçmiş yıllara dayanan gerginliğin Samsun’daki maça yansıdığını söylerken, Konyaspor’un kurban seçildiğini dile getirdi. Güvenlik zafiyetinin Konyaspor’a yüklenilmeye çalışılmasının doğru olmadığına dikkat çeken Kırnaz, “Bir haftadır kötü çocuk olarak görünen Konya Nalçacılılar Taraftar Derneği olayın iç yüzünü bilmeyen insanlar tarafından acımasızca eleştirildi. Samsun’da oynanan Beşiktaş deplasmanı öncesi gerek sosyal medyadan gerekse ulusal medya kuruluşları tarafından ortam çok gerildi. Bunun sebebi geçmiş yıllarda yaşanan tatsız olaylar olarak düşünüyoruz. Dolayısıyla maç öncesinde bir gerginlik vardı bu maça da yansıdı. Her iki taraftan da hatalar oldu. Ama hiç bir şekilde Beşiktaş taraftarı da Konya taraftarı da sütten çıkmış ak kaşık değil. Beşiktaş camiası mağdur biz suçluymuşuz gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Bunun karşılığında da beş maç ceza verildi Konyaspor'a. TFF'ye gerekli itirazı yaptı kulübümüz. Cevabını bekliyoruz şu anda” dedi.

HAKEM DE CEZASINI ALSIN

Konyaspor’un Beşiktaş şokunu atlatamadan Trabzon’da hakem kararları ve sertliğiyle uzun süre unutulmayacak bir maç oynandığını belirten Kırnaz, “Konyaspor, bu sene lige daha hazır ve güçlü başladı. Trabzonspor maçını 60-70 dakika forse edecek bir takım bekliyordum ki yanılmadım. Traore bizim en önemli oyuncularımızdan bir tanesi. Durica’nın müdahalesiyle 6 ay oynanmayacak belki. Biz Traore’ye 1 milyon 100 bin Euro vereceğiz. Adam bir sene yok.  2 milyon TL bu maçtan alacaktık o da yok. Konyaspor’un şu anda 6 milyon TL, Traore’nin kazandığı ve kazandıracağı paraları hesapladığın zaman bu hareketlerin 10 milyon TL'lik zararı var. Sonra taraftar kızmasın sakin olsun deniyor. Bir maçta 10 milyon TL gitti. Biz hata yapıyoruz ceza alıyoruz. Topçu ceza alıyor kadro dışı kalıyorsa hakem de alsın cezasını” dedi. 

whatsapp-image-2017-08-16-at-10.18.09.jpeg

BİLİNÇLİ BİR LİNÇ UYGULANDI

Nalçacılılar liderlerinden Osman Baharoğlu da Konyaspor ve Konyaspor taraftarının bilinçli bir şekilde linç edildiğini söylerken, süper kupa maçında güvenlik tedbirlerinin oldukça yetersiz olduğunu dile getirdi. Baharoğlu, Beşiktaş ile yıldızlarının barışmadığını da belirtirken, “Beşiktaş seyircisinin Konya seyircisine karşı antipatisi var. Siyasi anlamda bir çekişme söz konusu. Ulusal basın bu konuda en çok vebali olan taraf. Samsun’un stadı bu maçın oynanabilmesi için uygun ve hazır değildi. Hazır olmayan bir yere federasyon neden maç verdi. Eskişehir'e ya da Ankara'ya verilebilirdi. Hepimiz gördük o statta gerçek anlamda basit bir arama vardı. Ciddi anlamda güvenlik önlemi alınmalıydı” dedi.

CEZA HAKKANİYETLİ OLMALI

Taraftarın da hataları olduğunu belirten Baharoğlu, bu hataları meşrulaştırmak gibi bir tavırlarının olmadığını söyledi. Baharoğlu, yapılanların sadece yorucu olduğunu belirterek, “Sorumluların yerine getirmediği tüm sorumsuzluğun cezasının Konyaspor'a verilmesi kabul edilir gibi değil.  Konya seyircisi bugüne kadar örnek tavır sergiledi. Milli takım maçlarında bile yaktığımız meşalelerden giydiğimiz formalara kadar tek vücut olmayı sergiledik tüm dünyaya. Burada yapılan haksızlıklar bizi yıldırmıyor ancak yoruyor. Biz yapılan hatayı meşrulaştırmaya çalışmıyoruz. Elbette gereken ceza verilmeli. Ama hakkaniyetten uzak olmamalı. 20 Kasım'a kadar taraftar maça giremeyecek. Bu çok ağır bir ceza. Umut ediyoruz tekrar gözden geçirilir. Tutturdular bir İzmir Marşı. Biz UEFA maçında bu marş nasıl söylenir göstereceğiz. Herkes beklesin görsün. Nerede ve nasıl söylenir. Bize yobaz dediler, gerici dediler. Bunlar tamamen medyanın kışkırtması. Biz bu oyunlara gelmeyiz, gelmeyeceğiz” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum