Sözde "öz yönetim" ilanına ilişkin dava

Sözde "öz yönetim" ilanına ilişkin dava
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle tutuklanan, aralarında Belediye Başkanı Bodakçı'nın da bulunduğu 3'ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle tutuklanan, aralarında Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı'nın da bulunduğu 3'ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Bodakçı katıldı, sanıklar Hayati Cesur ile İsa Yanık tutuklu bulundukları Kırıkkale F Tipi Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Mahkeme heyetinin söz verdiği Bodakçı, olay tarihinde bin 500 kişinin ilçe meydanında toplandığına dair kendilerine haber geldiğini ve kalabalık grubun basın açıklaması yapılmasının ardından dağıldığını iddia etti.

Bodakçı, o dönem yolların açılmasına yönelik çalışmaları ise güvenlik sorunu nedeniyle gerçekleştiremedikleri savundu.

Tutuklu sanıklar Cesur ve Yanık ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, tahliyelerini talep etti.

Cumhuriyet savcısı, hakkında karar bulunan zanlıların yakalanması ve suçu işlediğine ilişkin kuvvetli şüpheye dayalı somut delillerin bulunduğu gerekçesiyle sanıkların tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme, sanıklar Bodakçı, Yanık ve Cesur'un, "Delillerin tam toplanmamış olması", "Sanıkların kaçma, delilleri karartma ve yok etme" şüphesini gerekçe göstererek, oy çokluğuyla tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Mahkeme başkanı önceki celsede olduğu gibi sanıkların tutukluluk halinin devamına ilişkin karara, "Sanıkların tutuklulukta geçireceği sürenin telafisi imkansız zararlara neden olacağı" gerekçesiyle muhalefet şerhi koydu.

- İstenilen ceza

İddianamede, tutuklu sanıklar Yüksel Bodakçı, İsa Yanık, Hayati Cesur ve yakalama kararı çıkartılan sanıklardan Barış Gülenyüzlü, Melikşah Teke, Aynur Sümer ve Ayser Yapıcı hakkında "Devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Bodakçı hakkında da "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.