Ziya Uysal

Ziya Uysal

Sözün Kısası

Sözün Kısası

TÜRKLÜK:

Mehmet Akif Ersoy, Arnavut asıllı Türk’tür. Mimar Sinan, Ermeni asıllı Türk’tür. Selahattin Eyyubi Kürt asıllı Türk’tür. Anayasamız, “T.C. devletine vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk’tür” diyor. Ayrıca,  “Bütün T.C. vatandaşları anayasa ve yasalar önünde eşittir” diyor. Bu durumda “Türk” sözcüğü mü bölücü olan, yoksa ırkçılık(Kürtçülük) yapanlar mı?

BAĞCIYI DÖVMEK YERİNE        

Emek de ekonomik bir değer taşıdığına göre o da iktisattaki arz-talep kuralına bağlıdır. Bu durumda sendikaların işverene yüklenmesi yanlıştır. Tam aksine onlar, iş yerlerinin çoğalması ve büyümesinin önündeki engelleri ortadan kaldırmaya yönelik bir mücadele vermelidir. Bu sayede istihdam alanları artınca işçi talebi de  sürekli artacaktır.  Talep arttıkça ücretler ve çalışma şartları da sürekli, kendiliğinden iyileşecektir.

MUTLU AZINLIK:      

Milli gelirin çoğu, bir mutlu azınlığın elindeymiş!? Anlaşılan bununla ilk yüze,  ilk bine giren firmaları kastediyorlar. Sevsinler eleştiriyi! Elin ülkesinde, bizim büyük firmaların bile elli katı, yüz katı büyüklüğünde firmalar var ve bunlarla rekabet etmek çok zor. Adamlar, işte bu firmalarla dünyayı sömürüyorlar, uyumayalım! 

ADALET VE KALKINMA

Kişi trafikte dalgınlık yaparsa kendisi kusurludur. Ama işyerinde dalgınlık yaparsa işveren kusurludur.

İş kazalarıyla ilgili bu yasaları çıkaranların, işveren deyince aklına ne geliyordu acaba? Şair ne güzel söylemiş: Adaletin bu mu dünya!

ENFLASYON VE TEKNOLOJİ

                Yüksek enflasyon döneminde para parayı kazanıyordu. Oturduğu yerde kazananlar şimdi çalışmak zorunda kaldı. Sebebi belli: Alçak enflasyon!

                 Kullandığımız teknolojinin sadece yüzde üç buçuğu yüksek teknolojiymiş. İleri ülkelerde bu oran yüzde otuz beş-kırk civarındaymış. Problem anlaşıldı: Alçak teknoloji!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ziya Uysal Arşivi

SAPMA

16 Eylül 2019 Pazartesi 00:01
SON YAZILAR