SP Genel Başkanı Kamalak:

SP Genel Başkanı Kamalak:
"Terör her gün ama her gün üç beş can alıyor. Fidan gibi gençlerimizi al bayrağa sarılı olarak kabristanlara uğurluyoruz. Kiminle savaşıyoruz, düşmanımız kimdir, hangi devletle harp ediyoruz? Bu cenazeler, şehitler nereden geliyor?"

NEVŞEHİR (AA) - Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Terör her gün ama her gün üç beş can alıyor. Fidan gibi gençlerimizi al bayrağa sarılı olarak kabristanlara uğurluyoruz. Kiminle savaşıyoruz, düşmanımız kimdir, hangi devletle harp ediyoruz? Bu cenazeler, şehitler nereden geliyor" dedi.

Kamalak, partisinin Nevşehir İl Başkanlığının 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, katılımcılardan terör saldırıları sonrası şehit olan güvenlik güçleri ve Necmettin Erbakan'ın ruhuna Fatiha okunmasını istedi.

Siyaseti menfaat için değil Allah rızası için yaptıklarını belirten Kamalak, "Hangi partiye mensup olursanız olun, hangi düşünceye sahip olursanız olun bu milletin evlatlarıyız, hepimiz kardeşiz" ifadesini kullandı.

Hem Türkiye'nin hem İslam coğrafyasının hem de insanlığın çok ciddi süreçten geçtiğini dile getiren Kamalak, şöyle konuştu:

"Terör her gün ama her gün üç beş can alıyor. Fidan gibi gençlerimizi al bayrağa sarılı olarak kabristanlara uğurluyoruz. Kiminle savaşıyoruz, düşmanımız kimdir, hangi devletle harp ediyoruz? Bu cenazeler, şehitler nereden geliyor? Bir hukukçu olarak açık ve net söylüyorum. O şehitlerin faillerini oralarda değil baş sorumlularını Ankara’da arayın. O şehitler bozuk zihniyetin, yanlış stratejinin sonucu buraya geliyor."

Gençliğin ciddi tehlikelerle karşı karşıya kaldığını söyleyen Kamalak, gençler arasında uyuşturucu ve alkol kullanımının yaygınlaştığını, bu sorunun çözümü için ahlak ve maneviyatın güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

- "ABD'nin Türkiye'de ne işi var"

Kamalak, ABD'nin, Türkiye'deki havaalanı ve limanları kullanmasına izin verildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Geldiğimiz nokta ortada. Bu yolun sonu yok. Bu şehitler kendi ülkemizden geliyor ama ölenin de öldürenin de elindeki silah gavurun silahıdır. Bu arada bazı kişiler çıkmış 'Rusların bölgede ne işi var' diyor. Doğru söyleniyor ancak Amerika’nın Türkiye'de ne işi var. 1 Eylül 2004 yılındaki Resmi Gazete'ye bakın, mevcut iktidarın Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanmış metnini göreceksiniz. O metinde 6 havaalanımız ile 7 deniz limanımız ABD’nin emrine amade kılınmıştır. Almanya ve İngiltere’nin ne işi var burada. Burası bizim apartmanımız."

Bölgede sekiz yıldır yaşanan savaş nedeniyle Irak'ın yerle bir olduğunu söyleyen Kamalak, "O topraklarda 2 milyonu aşkın Müslüman katledildi" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.