SPK haftalık bülteni

SPK haftalık bülteni
Kurul, Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası AŞ'nin 205 milyon liralık borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı- Kurul tarafından Hamdi Akın İpek, Cafer Tekin İpek, Melek İpek ve Pelin Zenginer hakkında "Halka açık Koza Grubu şirketleri ile bağlı ortak

İSTANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası AŞ'nin 205 milyon liralık borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladığını bildirdi.

SPK haftalık bültenine göre, Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ 700 milyon liralık ve Koç Fiat Kredi Finansman AŞ 290 milyon liralık nitelikli yatırımcılara satılması planlanan borçlanma aracı ihracı için kurula başvurdu.

Kurula ayrıca, Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi AŞ de 100 milyon liralık tahsisli veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere borçlanma aracı ihracı için başvuruda bulundu.

Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası AŞ'nin 205 milyon liralık tahsisli veya nitelikli yatırımcılara olmak üzere borçlanma aracı ihraç başvurusu Kurul tarafından olumlu karşılandı.

Kurul, Ayen Enerji AŞ'nin 101 milyon liralık ve Huzur Faktoring AŞ'nin 50 milyon liralık nitelikli yatırımcılara, The House Cafe Turizm ve Ticaret AŞ'nin de 12 milyon liralık tahsisli olmak üzere borçlanma aracı ihraç başvurularını onayladı.

Egeli&Co Tarım Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'nin, yurt içinde halka arz edilmeksizin, tahsisli veya nitelikli yatırımcılara satılmak üzere azami 3 yıl vadeli borçlanma aracı ihracına ilişkin 10 milyon liralık tavan içeren ihraç belgesi başvurusuna da "ihraç edilecek borçlanma araçlarının tamamına ilişkin ödeme yükümlülükleri için yurt içinde yerleşik bir banka tarafından garanti verilmesi" şartıyla Kurul tarafından onay verildi.


- İdari para cezası ve suç duyuruları


Kurul, Ege Bağımsız Denetim AŞ'ye Türkiye Denetim Standartlarının muhtelif hükümlerine aykırı fiiller nedeniyle 24 bin 672 liralık idari para cezası verdi.

Öte yandan Kurul, Hamdi Akın İpek, Cafer Tekin İpek, Melek İpek ve Pelin Zenginer hakkında hem "Koza Altın yönetim kurulu üyelerine sağlanan menfaat toplamının emsal şirketlere göre bariz şekilde farklı olması neticesinde Koza Altın'ın zarara uğratılması", hem de "Halka açık Koza Grubu şirketleri ve bağlı ortaklıkları tarafından ilişkili taraflara yapılan bağışlar neticesinde halka açık Koza Grubu şirketlerinin ve bağlı ortaklıklarının zarara uğratılması" sebebiyle suç duyurusu yapılmasını kararlaştırdı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.