SPK haftalık bülteni

SPK haftalık bülteni
SPK, Koza Altın İşletmeleri AŞ ile ilgili incelemesinin sonucunda Hamdi Akın İpek, Cafer Tekin İpek, Ali Serdar Hasırcıoğlu ve Şaban Aksöyek hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar verdi

İSTANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Koza Altın İşletmeleri AŞ ile ilgili incelemesinin sonucunda Hamdi Akın İpek, Cafer Tekin İpek, Ali Serdar Hasırcıoğlu ve Şaban Aksöyek hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar verdi.

SPK'nın haftalık bültenine göre, Koza Altın İşletmeleri AŞ’ye ait Himmetdede Altın Madeni Tesisi inşaatı işinde şirketin karının veya mal varlığının azaltılmasına ilişkin, Hamdi Akın İpek, Cafer Tekin İpek, Ali Serdar Hasırcıoğlu ve Şaban Aksöyek hakkında Kurul tarafından suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi Turizm Yatırımları Ticaret ve Elektrik Üretim AŞ 100 milyon liralık, Finans Faktoring AŞ 91 milyon 828 bin liralık ve Akdeniz Faktoring AŞ de 100 milyon liralık borçlanma aracı ihracı için Kurul'a başvuruda bulundu.

Pınar Su Sanayi ve Ticaret AŞ 31 milyon 973 bin 363,175 lira bedelli sermaye artırımı, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ 47 milyon lira ve Denge Yatırım Holding AŞ ise 3 milyon lira tutarında bedelsiz sermaye artırımı için Kurul'a başvuru yaptı.

Kurul, Orfin Finansman AŞ'nin 405 milyon liralık, YDA İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 500 milyon liralık borçlanma aracı ihraç başvurularını onayladı.

Ayrıca Kurul, Ar Tarım’ın 1 Mart 2016 tarihinde ilan edilen olağanüstü genel kurul toplantı tutanağına göre, alınan şirket aktiflerinin satışına onay verilmesi kararına ilişkin olarak, Türk Ticaret Kanunu'nda (TTK) belirtilen şartların varlığı halinde TTK’nın 446’ncı maddesinde belirtilen kişiler tarafından iptal davası açılmasının mümkün olduğu hususunda kamuya bilgilendirme yapılmasına karar verdi. Bununla birlikte Kurul, Ar Tarım genel kurul toplantı tutanağında yer alan karar metninin varlığının şirket aktifleri üzerindeki tedbir kararının ve ilgililer hakkında Kurulca yapılan suç duyurularına ilişkin karar ve işlemlerin tekemmül ettirilmesine bir etkisinin bulunmadığı hususunda Savcılığa bildirimde bulunulmasına karar verildiğini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.