Spk Haftalık Bülteni

Spk Haftalık Bülteni
SPK, Necla Erdem, Ahmet Ki̇ras, Semih Ki̇ras ve Günay Gümüş hakkında suç duyurusunda bulundu- Kurul, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ'nin 350 milyon liralık bedelsiz sermaye artırım başvurusunu onayladı

İSTANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Necla Erdem, Ahmet Ki̇ras, Semih Ki̇ras ve Günay Gümüş hakkında suç duyurusunda bulundu.

SPK haftalık bültenine göre, Viking Kağıt ve Selüloz AŞ 20 milyon 900 bin liralık bedelli sermaye artırımı için, Flap Kongre Toplantı Hizmetleri Otomotiv ve Turizm AŞ 6 milyon 250 bin liralık, Beyaz Filo Oto Kiralama AŞ 9 milyon 62 bin 250 liralık, Sanko Pazarlama İthalat ihracat AŞ 20 milyon liralık ve Gentaş Genel Metal Sanayi ve Ticaret AŞ 8 milyon 350 bin liralık bedelli sermaye artırımı için Kurul'a başvurdu.

Ayrıca Enerjisa Enerrji AŞ 1 milyar liralık, Sardes Faktoring AŞ 40 milyon liralık ve Gedik Yatırım Holding AŞ 10 milyon liralık borçlanma aracı ihracı için SPK'ya müracaat etti.

Kurul, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ'nin 350 milyon liralık bedelsiz sermaye artırım başvurusunu onayladı.

SPK'nın borçlanma aracı başvurularını onayladığı şirketler ise Halk Yatırım Menkul Değerler, Huzur Faktoring, Hayat Varlık Yönetim, Doğuş Holding, Varyap Varlıbaşlar ve Pasha Yatırım Bankası oldu.

- Suç duyuruları

Kurul, Polisan Holding AŞ (POLHO) pay piyasasında gerçekleştirilen piyasa dolandırıcılığı niteliğindeki işlemlerde sorumluluğu bulunan Necla Erdem, Ahmet Ki̇ras, Semih Ki̇ras ve Günay Gümüş kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

SPK ayrıca hakkında suç duyurusunda bulunduğu kişilere borsalarda 2 yıl geçici işlem yapma yasağı uygulanmasına, söz konusu kişiler hakkında daha önce 6 ay işlem yapma yasağı getirilmesi sebebiyle bu sürenin 2 yıldan düşürülmesine karar verdi.

Özbal Çelik Boru Sanayi Ticaret ve Taahhüt AŞ (OZBAL) pay piyasasında 25 Nisan - 23 Mayıs döneminde gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda OZBAL pay piyasasında 29 Mayıs tarihli işlemlerden başlamak üzere 3 ay süre ile yatırım kuruluşlarının müşterilerinden OZBAL pay piyasasında internet üzerinden emir kabul etmelerinin yasaklanmasına ve OZBAL paylarının açığa satış ve kredili menkul kıymet işlemlerine konu edilmemesine karar verildi.

Kurul, Sasa Polyester Sanayi AŞ (SASA) pay piyasasında 24 Mart - 23 Mayıs döneminde gerçekleştirilen işlemlerin
incelenmesi sonucunda SASA pay piyasasında 29 Mayıs tarihli işlemlerden başlamak üzere 3 ay süre ile yatırım kuruluşlarının müşterilerinden SASA pay piyasasında internet üzerinden emir kabul etmelerinin yasaklanmasına ve SASA paylarının açığa satış ve kredili menkul kıymet işlemlerine konu edilmemesine karar verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.