Spor Müdürleri, Terim'in Görevinden Ayrılmasını Değerlendirdi (2)

Spor Müdürleri, Terim'in Görevinden Ayrılmasını Değerlendirdi (2)
Gazete ve televizyonların spor müdürleri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in görevinden ayrılmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu- Habertürk Gazetesi Spor Müdürü Özer:"Sportif açıdan çok başarısız kabul etmiyoruz ama idari açıdan hiçbir zaman düşün


İSTANBUL (AA) - Gazete, televizyon ve haber ajanslarının müdürleri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in görevinden ayrılmasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Habertürk Gazetesi Spor Müdürü Halil Özer, tecrübeli teknik adamın görevinden ayrılmasına şaşırmadığını dile getirdi.

Ayrılma kararını Fatih Terim için doğru bulduğunu anlatan Özer, şunları kaydetti:

"Bu karara hiç şaşırmadım. Geç bile kaldı. Fatih hoca için en doğrusu buydu. Bu iş uzadıkça kendisine daha çok zarar veriyordu. Bazen olmaz, bazen başarısız da olabilirsiniz. Sportif açıdan çok başarısız kabul etmiyoruz ama idari açıdan hiçbir zaman düşünemeyeceğimiz bir Fatih Terim vardı. Disiplini elinden kaçırdı, kontrolü sağlayamadı. Alaçatı da tuz biber oldu. Ancak bugüne kadar hiçbir konuda elini masaya vurmayan TFF de bir kenarda hiçbir suçu yokmuş gibi rol yapamaz."

Özer, A Milli Takım'ın egoları olmayan, futbolcuyla iyi anlaşabilen ve mütevazı bir teknik direktöre ihtiyacı olduğunu aktardı.


- Bayram: "Basın toplantısında istifa etmesi gerekirdi"


Star Gazetesi Spor Müdürü Aydın Bayram, Fatih Terim'in 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ve sonrasında yaşananlardan dolayı yıprandığını ifade etti.

Tecrübeli teknik adamın başarısız sonuçlardan sonra futbol kamuoyunun desteğini kaybettiğini anlatan Bayram, "Prim krizi, sportif başarısızlık, Arda Turan ile yaşadığı polemikler ve kadro dışı bırakma olayından sonra Terim'in bütün sorumluluğu üstüne alıp istifa etmesi gerekiyordu. O günkü problemler kar topuyken bugün çığ oldu ve kendi üzerine düştü. Bu ayrılığı beklenen bir süreç olarak görüyorum. Alaçatı olayı, bence Terim için bardağı taşıran son damla olmuştur. Normalde düzenlediği basın toplantısında istifa etmesi gerekirdi. Türk futboluna mal olmuş bir kişinin böyle bir olayı sadece özürle geçiştirmesi beklenmemeliydi." şeklinde görüş belirtti.

Aydın Bayram, Beşiktaş'ı son iki sezonda şampiyonluğa ulaştıran Şenol Güneş'in Türk futbolunu yakından tanıyan başarılı bir teknik direktör olduğunu belirterek, "Bence Şenol Güneş'in dört maçlık periyotta görevi kabul edip, Fikret Orman yönetimi de izin verirse sezon sonunda A Milli Takım'ın başına geçmesini Türk futbolu açısından olumlu bir tercih olarak görüyorum. Diğer adayım ise Mircea Lucescu. Kendisi, her kulübün ilk aklına gelen ve kapısı ilk çalınan kişi. Şenol Güneş olmazsa, sağlık problemi yoksa Lucescu neden olmasın." ifadelerini kullandı.


- Şahin: "Ayrılık zaten kaçınılmaz görünüyordu"


TRT Spor Koordinatörü Mehmet Buğra Şahin de son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle Fatih Terim'in ayrılığının kaçınılmaz hale geldiğini söyledi.

Terim'in Türk futboluna yaptığı katkıların ortada olduğunu anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Son dönemde özellikle futbol dışı yaşanan olaylar nedeniyle böyle bir ayrılık zaten kaçınılmaz görünüyordu. Fatih Terim'in gerek milli takım gerekse kulüp düzeyinde Türk futboluna yaptığı katkıları inkar etmek mümkün değil. Türk futbol tarihinde yaşanan en önemli başarıların altında hala Terim'in imzası var. Dolayısıyla hem Fatih hocanın hem de milli takımın daha fazla yıpratılmaması ve hırpalanmaması adına olumlu olduğu bile düşünülebilir."

Mehmet Buğra Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bundan sonra Demirören yönetiminin yol haritası nasıl olur bilinmez ama tecrübeli hocanın mevcut pozisyonunun Galatasaray ve özellikle de Tudor üzerinde büyük bir baskı oluşturacağı gerçek. Zira Terim'in Galatasaray'a yaşattığı başarılar ve taraftarla olan gönül bağı ortada. Belki de bu yaşananlar Galatasaray için de kurtuluş reçetesi olabilir."


- Yıldız: "TFF doğru bir karar aldı"


Türkiye Gazetesi Spor Müdürü Ercan Yıldız, Fatih Terim'in ayrılığını gecikmiş ama doğru bir karar olarak değerlendirdi.

Terim'in daha önce görevinden ayrılması gerektiğini aktaran Yıldız, "TFF bu konuda çok gecikmiş olsa da doğru bir karar aldı. Aslında yollar EURO 2016'daki saha içi ve saha dışındaki (prim tartışmaları) başarısızlıklar sonrasında ayrılmalıydı. Bu Fatih hocanın da hayrına olurdu. Başarılarla dolu bir kariyer, kebapçı kavgasıyla son bulacak gibi." değerlendirmesinde bulundu.

A Milli Takım'da bundan sonra da yerli bir teknik direktörün çalışması gerektiğini vurgulayan Yıldız, "Sadece milli maçlar için ülkeye gelen yabancı teknik adamlar gördük. O yüzden kesinlikle yerli bir teknik adam olmalı. Şenol Güneş'e iadeiitibar verilmeli ama kendisi dünkü açıklamasıyla bu yolu tıkadı. Abdullah Avcı bir şans daha hak ediyor." diye konuştu.


- Dede: "Ayrılmasını doğru buluyorum"


TGRT Haber Spor Müdürü Hakan Dede, Fatih Terim üzerinden milli takımın yıpratılmasını doğru bulmadığını anlatarak, şunları söyledi:

"Bir Türk olarak milli takım benim için en üstte yer almaktadır. Dolayısıyla Fatih Terim üzerinden milli takımın yıpratılmasını doğru bulmuyorum. Bu yüzden hocanın ayrılmasını doğru buluyorum. Yerine kimin gelmesi gerektiğine gelince; Türk olmasından yanayım ama yıpranma riskinden ötürü adayım Türk futbolunu bilen Mircea Lucescu.​"


- Karagöl: "Terim'i yıpratma politikası uyguladılar"


İhlas Haber Ajansı Spor Müdürü Mustafa Karagöl, Fatih Terim'in yıpratıldığını ileri sürdü.

Alaçatı'daki olay sonrasında ayrılık kararının alındığına değinen Karagöl, şunları kaydetti:

"Terim'i yıpratma politikası uyguladılar. Her milli maçta sıkıntı meydana getirdiler, suni sorunlar oluşturdular. Aldığı para hep gündeme geldi. En sonunda Terim'in kendi yapmış olduğu, kimsenin tasvip etmediği Alaçatı'daki olay ve sonrasında yaşanan nahoş açıklamalar, federasyonun hocayla görüşmesine ve yolların ayrılmasına neden oldu. İki taraf için de hayırlı olduğu kanaatindeyim."

Terim'in yerine yerli bir teknik adamın getirilmesi gerektiğini aktaran Karagöl, "Şenol Güneş ve Mustafa Denizli akla gelen isimler. Yabancı hocaya karşıyım. Abdullah Avcı, daha önce başarısız oldu ama aklımıza gelen teknik adamlardan. Ersun Yanal ismi de düşünülebilir. Ben, her zaman yerli teknik adamdan yanayım." diyerek sözlerini tamamladı.

(Son)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.