Spor Toto Basketbol Ligi

Spor Toto Basketbol Ligi
- Beşiktaş Sompo Japan: 71 - Galatasaray Odeabank: 76


Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Murat Biricik, Fatih Arslanoğlu, Ahmet Tatlıcı

Beşiktaş Sompo Japan: Brown 15, Culpepper 6, Darden 7, Elonu 3, Lampe 8, Engin Atsür, Cenk Akyol 13, Hamilton 19, Doğan Şenli,

Galatasaray Odeabank: Sinan Güler 7, Göksenin Köksal 9, Schilb 7, Davis 13, Lasme 14, Ege Arar 7, McCollum 19, Doğukan Şanlı

1. Periyot: 17-17

Devre: 35-30

3. Periyot: 59-52


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi'nin 28. haftasındaki derbi mücadelesinde Galatasaray Odeabank, deplasmanda Beşiktaş Sompo Japan'ı 76-71 yendi.

Karşılaşmaya etkili başlayan Beşiktaş Sompo Japan, 5. dakikada Brown'un üç sayılık basketiyle 9-4 üstünlük sağladı. Boyalı alanda Lasme'nin üretkenliği ile toparlanan Galatasaray Odeabank, 8. dakikada Göksenin Köksal'ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle öne geçti: 11-13. Kalan bölüm karşılıklı basketlerle geçilirken, Ege Arar'ın son saniyelerde ürettiği skorlarla ilk çeyrek 17-17 eşitlikle tamamlandı.

Müsabakanın ikinci periyoduna her iki takım da savunma sertliğini arttırarak başladı. İlk beş dakikası 23-21 Galatasaray Odeabank üstünlüğüyle geçilen çeyreğin 17. dakikasında Cenk Akyol ile dış isabet sağlayan Beşiktaş Sompo Japan, 26-23 öne geçti. Periyodun kalan bölümünde skor üstünlüğünü koruyan siyah-beyazlılar, soyunma odasına 35-30 galip durumda gitti.

Maçın ikinci yarısına Cenk Akyol ve Brown'un üç sayılık basketleriyle başlayan ev sahibi karşısında, Davis, Lasme ve Schilb ile hızlı hücumlardan skor üreten sarı-kırmızılılar, 24. dakikada farkı 2 sayıya indirdi: 43-41. Çabuk toparlanan ve Hamilton ile art arda üç sayılık atışlar yakalayan Beşiktaş Sompo Japan, 28. dakikada Lampe'nin isabetiyle farkı çift hanelere çıkardı: 54-44. Rakibinin farkı eritmesine izin vermeyen siyah-beyazlılar, son periyoda 59-52 önde girdi.

Oldukça çekişmeli geçen mücadelenin son periyodunda McCollum ve Davis ile üst üste skor üreten Galatasaray Odeabank, yine McCollum'un üç sayılık atışı sonucu 36. dakikada beraberliği yakaladı: 65-65. Aynı dakikada Brown'a çalınan centilmenlik dışı faul sonucu McCollum'un serbest atıştan bulduğu isabetlerle öne geçen (65-67) sarı-kırmızılılar, yakaladıkları 14-0'lık seri sonucu farkı 7 sayıya çıkardı: 65-76. Periyodun kalan bölümünde rakibinin farkı kapatmasına müsaade etmeyen Galatasaray Odeabank, sahadan 76-71 galip ayrıldı.

Maçın en skorer ismi on dokuzar sayıyla Beşiktaş Sompo Japan'dan Hamilton ile Galatasaray Odeabank'tan McCollum olurken, Brown'un 15 sayısı mağlubiyete engel olamadı. Galatasaray Odeabank'ta ise Lasme'nin 14 sayı, 10 ribaundluk performansı, galibiyette önemli rol oynadı.

Bu sonucun ardından ligde bir maçı eksik Galatasaray Odeabank 19. galibiyetini elde ederken, Beşiktaş Sompo Japan 14. kez sahadan mağlup ayrıldı.

Öte yandan Beşiktaş Futbol Takımı oyuncularından Atiba Hutcinson da karşılaşmayı tribünden takip etti.

Ayrıca, bir dönem Beşiktaş'ı da çalıştıran Galatasaray Odebanak Başantrenörü Ergin Ataman'a tribünler maç boyunca tepki gösterdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.