“Sporcunun kendine güveni olur”

“Sporcunun kendine güveni olur”
Hayatında yüzü aşkın maça çıkan şampiyon Serhat Değirmenci’nin karşısında biraz çekimser olmuyor değildik. Ama kendisi boksla tanıştıktan sonra hiç kavga etmemiş ve sorumuzun üzerine “Kendine güvenen insan kavga etmez" dedi

Hayatında yüzü aşkın maça çıkan şampiyon Serhat Değirmenci’nin karşısında biraz çekimser olmuyor değildik. Ama kendisi boksla tanıştıktan sonra hiç kavga etmemiş ve sorumuzun üzerine “Kendine güvenen insan kavga etmez. 15 yıldır boks yapıyorum ve hiç kavga etmedim” dedi. Sayısız başarılara imza atan Milli sporcumuz beklediği desteği çok fazla görememiş ama şansı Margaçlar İnşaat'ın sahibi Abdullah Beyle tanıştıktan sonra değişmiş. Türkiye Şampiyonu Serhat Değirmenci ile yaptığımız röportajı siz değerli PS Life okuyucularımızla baş başa bırakıyoruz.

 

RÖPORTAJ: DİLHAN TÜRKER

 

 

Serhat Değirmenci’yi tanıyabilir miyiz? Kickboksa nasıl başladınız?

2003 yılında İstanbul’da ilk olarak boksa başladım ve 10 yıl boks yaptım. Boksu bırakınca kick boksa yöneldim. Üniversite mezunuyum, Selçuk Üniversitesi Beden Öğretmenliğinden 2012 yılında mezun oldum. Boksa başlama sebebim ise benim babam eski Milli boksör ve eski Balkan Şampiyonu. Bende babam sayesinde başladım. Çocukken çok yaramazdım çok kavga ederdim babamda beni boksa yazdırdı. Boksör olduk, Türkiye Şampiyonu olduk derken buralara kadar geldik. Şuan ki aklım olsa boksa başlamazdım

 

Şuan ki aklım olsa boksa başlamazdım dediniz. Neden?

Hem çok zor bir spor hem de bir futbol kadar popüler değil destek verilmiyor. Futbolcu milyar dolarlar alırken biz çeyreği kadarını alamıyoruz. Türkiye şampiyonu olmama rağmen çok büyük bir destek göremedim. Ama benim bir şansım  Margaçlar İnşaat'ın sahibi Abdullah Berber ağabeyimin bana hem maddi hem de manevi destek olmasıdır.

 

“AVRUPA’DA KEMERİM VAR”

Kariyerinde kaç maça çıktınz? İlk çıktığınız maçta neler hissettin? 

Kariyerimde yaklaşık 150 maça kadar çıktım. İlk maça çıktığımda herkes gibi heyecanlanmıştım tam olarak hatırlayamıyorum şuan ilk maçımı ama çıktığım maçlardan sadece 8-10 tanesini kaybetmişimdir.

 

Yaklaşık 150 maça kadar çıktım dediniz. Aldığınz başarıları bizimle paylaşır mısınız?

7-8 defa Türkiye Şampiyonu oldum. Boks ve kickboks Türkiye Şampiyonuyum. Avrupa üçün süyüm Dünya ikincisiyim ve Avrupa’da kemerim var.

 

Bu kadar fazla başarılarınız var maça çıkmadan önce nasıl hazırlanıyorsunuz?

Sabah akşam çift antrenmanla hazırlanıyoruz maçlara. Maçlardan yaklaşık 3 ay önce haberimiz oluyor 3 ay hazırlık dönemimizin ardından maça çıkıyoruz. Milli takım kampları yapıyoruz Niğde’de Aladağ’da Bolu’da Kastamonu’da kamp merkezleri var orada 3 ay kampa giriyoruz. Ondan sonra Avrupa Şampiyonasına gidiyoruz.

 

“15 YILDIR BOKS YAPIYORUM

 VE HİÇ KAVGA ETMEDİM”

Milli Takım yolculuğunuz nasıl başladı?

14 yaşında başladı. 14 yaşında Türkiye Şampiyonasına gittim. Türkiye Şampiyonası olduktan sonra Milli Takımdan çağırdılar ondan sonra Dünya Şampiyonasına gittikten sonra Milli olmuş oluyorsunuz daha sonra bu milliğin bana getirişmiş olduğu avantajla üniversiteye girdim.

 

Beden öğretmenliği mezunusun. Günün birinde Kickboksu bırakıp öğretmenlik yapmak ister misiniz?

KickBoksu bıraktıktan sonra kendime özel bir salon açmak istiyorum. Devlette çalışmayı düşünmüyorum.

 

Size yaklaşırken insanlar temkinli davranıyorlar mı? Sonuçta karşılarında bir şampiyon var.

Boks deyince zannediyorlar ki döveceğiz keseceğiz kıracağız. Ama asla öyle değil boks yapan insanlar kavgadan daha çok uzak durur çünkü kendine güveni olur insanın. Kendine güvenen insan kavga etmez. 15 yıldır boks yapıyorum ve hiç kavga etmedim.

 

“SPORCU İNSAN

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURUR”

Kadına şiddet artmış durumda. Kadınlar kendilerini savunmak için boksa başlamalı mı?

Tabi ki kendilerini savunmaları için başlamalılar.

 

En büyük hedefiniz nedir?

En büyük hedefim yapılacak olan Dünya Şampiyonunda şampiyon olmak.

 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Ailelere söylemek istediğim çocuklarını spora başlatsınlar istiyorum. Sporcu olan insan tüm kötü alışıklıklardan kendini uzak tutar.

10853161_835032173210803_207861739_n.jpg

img_9078.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.