Sporda rüşvet iddiaları IOC'ye sıçradı

Sporda rüşvet iddiaları IOC'ye sıçradı
Sporda rüşvet ve şike olayları son dönemde futbol, atletizm ve tenisin ardından sporun üst çatısı Uluslararası Olimpiyat Komitesine (IOC) de sıçradı

Sporda rüşvet ve şike olayları son dönemde futbol, atletizm ve tenisin ardından sporun üst çatısı Uluslararası Olimpiyat Komitesine (IOC) de sıçradı.

Tokyo'nun, İstanbul'un da aday olduğu 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapma hakkını, rüşvet karşılığında elde ettiği iddiası, spordaki rüşvet ve şike iddialarını yeniden gündeme taşıdı.

İngiltere'de The Guardian gazetesinde Japon yetkililerin, 2020'de düzenlenecek olimpiyatlara ev sahipliği yapmak adına, eski Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) Başkanı Lamine Diack'ın oğlu Papa Massata Diack ile bağlantılı bir hesaba 1 milyon 300 bin avro ödeme yaptığı iddia edildi.

IOC'den yapılan yazılı açıklamada ise daha önce İngiltere'de The Guardian gazetesinde de yer alan iddianın araştırıldığı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.