Sri Lanka'da öğrencilere "Kur'an" eğitimi

Sri Lanka'da öğrencilere "Kur'an" eğitimi
Konya merkezli Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği, 1,5 milyonu aşkın Müslüman'ın yaşadığı Sri Lanka'da açtığı 57 Kuran kursunda hizmet veriyor- Ada ülkesindeki Müslümanlara hayırseverlerin desteğiyle 3 bin 600 Kur'an-ı Kerim dağıtan dern

KONYA (AA) - ABDULLAH ÖZKUL / MUHAMMED ALİ AKMAN - Konya merkezli Rida Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği, Hint Okyanusu'nda bulunan, 1,5 milyonu aşkın Müslüman'ın yaşadığı Sri Lanka'da son bir yılda açtığı 57 Kuran kursunda 4 bin öğrenciye eğitim veriyor.

Derneğin başkanı Tamer Kalender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırseverlerin desteğiyle 21 ülkede faaliyette bulunduklarını söyledi.

Yardım ve kültürel aktivitenin yanı sıra eğitim organizasyonu yaptıklarını vurgulayan Kalender, "İhtiyaç sahiplerine yönelik 3-5 gönüllünün yardımları organize ettiği bu hareket, 2010'da dernek çatısı altında birleşti ve gönüllülerimizin artmasıyla daha da büyüdü." dedi.

Asıl hedeflerinin, yetim çocukların insani ve eğitim ihtiyaçlarını karşılamak olduğuna işaret eden Kalender, "İlk olarak Sudan'ın Darfur bölgesinde 33 yetimle başlayan çalışmalarımız kapsamında, şu anda 21 ülkede 20 binden fazla yetim ve Kuran kursu öğrencisine hizmet verilmektedir." diye konuştu.

Balkanlar ve Orta Asya'da da açtıkları kurslarda "Kelime-i Şehadet"i bilmeyen Müslüman çocukları gördüklerini belirten Kalender, şöyle konuştu:

"Sri Lanka'daki çalışmalarımızda kısa sürede önemli mesafeler alındı. Şu anda 57 kursta 4 bine yakın öğrencimiz eğitim görüyor. Bu öğrencilerin çoğu kısa zamanda Kur'an-ı Kerim okumasını öğrendi. Yaklaşık 10 gün kadar önce de hayırseverlerimizin desteğiyle temin edilen 3 bin 600 Kur'an-ı Kerim'i çocuklarımıza dağıttık. Her birinin şimdi bir Kur'an-ı Kerim'i oldu. Mutlulukları yüzünden okunuyor. Önceden 7- 8 çocuğa bir Kur'an-ı Kerim düşüyordu. Bu çalışmamıza gönüllülerimiz de büyük destek verdi. İnşallah artarak devam edecek."

- Yetimlere süt keçisi

Kalender, Sri Lanka'da eğitim faaliyetlerinin yanı sıra ihtiyaç sahiplerine ekonomik destek sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Derneklerinin çalışmasının, eğitim ve irşat üzerine temellendiğini bildiren Kalender, şunları kaydetti:

"Sadece Ramazan ve Kurban bayramlarında gidip insani yardım dağıtıp gelmek yerine, faaliyet yürüttüğümüz bölgelerdeki yetimlerin eğitim ve diğer ihtiyaçlarını karşılayabilmek için sürekli onların yanında olmaya gayret ediyoruz. Her bir yetim için süt keçisi dağıttık. Çalışmamızda en fazla ihtiyacın olduğu bölgeleri tercih ediyoruz. Sri Lanka'da çalışma yaptığımız bölgeye 8 saatlik bir araba yolculuğunun ardından ulaşıyoruz. Bu bölgede yaşanan iç savaş nedeniyle çok sayıda Müslüman katledilmiş. Bu nedenle binlerce yetim bulunuyor. Çalışma yaptığımız ülkelerde zor ve sıkıntılı bölgelere gittikçe, yardımlarımızın daha fazla ihtiyaç duyan, gerçek sahiplerine ulaştığını görüyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.