İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Şşştt Karışma, Bende…

Şşştt Karışma, Bende…

Alacağımız galibiyetle ligin üst sıralarını tehdit etme şansı yakalayacağımız Kasımpaşa mücadelesinde anlık yaşanan konsantrasyon kayıplarının bedelini mağlubiyetle ödemek zorunda kaldık. Rıza Çalımbay ve Kasımpaşa’ya karşı alınan talihsiz sonuçlara bir yenisi daha eklenmiş oldu böylelikle.

                Geçen hafta oynanan Antalyaspor mücadelesinde gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Ali Turan ve Ali Çamdalı’ya sezonun ilk yarısını kapattığını öğrenmiş olduğumuz Meha da eklenince ne savunmada ne de hücumda beklenen performansı yakalayamadık. Karşılaşmanın ilk 20 dakikasında aslında bu tip bir oyun ortaya koymamıza rağmen arka arkaya yediğimiz gollerle yine mental olarak oyundan koptuk. İkinci yarıda da beklediğimiz o ısıran ve önde basan Konyaspor’u görememiş olmamız neticesinde son 15 dakika yaşanan heyecanla yetindik. Kazanılan duran toplarda “Ah şimdi Meha olsaydı” demekten kendimizi alamadığımız bu son bölümde ne yazık ki bu pozisyonlar dışında da adrenalin seviyemizi yükseltecek pozisyon göremedik. Karşılaşma öncesinde Kasımpaşa mücadelesinin gerek rakibin hücum hattının etkinliği gerekse cezalı ve sakat oyuncularımızı da hesaba katarak çok zor geçeceğini tahmin ediyordum aslında. Ev sahibi ekip beklediğim o hızlı hücum varyasyonlarını gerçekleştirememiş olsa da yine de aniden devreye girip skoru değiştirecek oyuncu sayısının fazlalığı sebebiyle bu vasat oyundan lehimize bir çıkarım yapamadık.

                Ligin ilk yarısını bölüm bölüm oynamaya devam eden Konyaspor, kötü başladığı ligi 5 haftalık yükseliş trendiyle dengeledi ve sonrasında da yine 3 er haftalık iniş çıkışlarla yoluna devam ediyor. Kasımpaşa mücadelesinin öncesinde oynadığı 3 karşılaşmada 7 puan alan ve ilk 8’i satışa kapatan ekibimizin sonraki 3 haftada yaşayabileceği düşüş de kimsenin hevesini kırmasın. Genel olarak dengede götürmesine rağmen kaybettiği Kasımpaşa karşılaşmasından sonra bu hafta oynayacağı Bursaspor ve son hafta çıkacağı Beşiktaş deplasmanında da yine oldukça zorlanacağımızı düşünüyorum. Özellikle hücum hattındaki sınırlı sayıdaki kurşunlarımızdan ikisi olan Meha ve Holmen’in bu hafta oynayamayacak olması da bu zorluğu arttırıyor haliyle. Her ne kadar zor bir dönemden geçiyor olsa da oldukça iyi bir kadroya sahip Bursaspor karşılaşmasında alınabilecek ters bir sonuç kimseyi şaşırtmasın. Josue ve Stoch’u kadro dışı bırakarak kadronun geri kalanına gözdağı veren Bursaspor yönetiminin bu taktiğinin tutması durumunda bizim açımızdan zorluk katsayısı oldukça yüksek olacak bir mücadele daha bizleri bekliyor olacak. Bunları neden söylüyorum ona da değinirsek; hani 3 hafta kazanınca ortalardan kaybolan ama sonrasında alınan 2 kötü sonuçta kafalarını kumdan çıkaran güruha karşı şimdiden kartlarımı açık oynuyorum aslında.

Özet olarak Konyaspor ilk yarıyı 24-25 puanla bitirir ve devre arasında yapılacak hamlelere göre hedef tekrar değerlendirilir ya da aynen revize edilir. Kimse paniğe kapılmasın, art niyetli insanlar da çıkarmayı düşündükleri hançerleri tekrar yerlerine soksunlar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR