Oktay Mermer

Oktay Mermer

START VERİLDİ SİYASİ ATIŞMALAR BAŞLADI…

START VERİLDİ SİYASİ ATIŞMALAR BAŞLADI…

AK Parti Genel Merkezde Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkan olması ile Genel Kurullar da hayli ile değişiklikler oldu.

Arkasından Bakanlar Kurulu değişti.

Sonra ilçe teşkilatları, il teşkilatları derken bayrak değişim görevini birileri farklı kullanmaya başladı.

Şimdi biz Ankara’dayız. Ankara da olduğumuz içinde siyasette az çok uçan kuştan haberimiz olur.

Taşradan arıyorlar, bizim teşkilattan şu böyle bu böyle, o daha öncede şunu yapmıştı gibisinden birilerinin koltuğuna göz dikenler birileri hakkında asıllı asılsız konuşmaya başladılar.

Diğer taraftan belediye çalışanları, bizim belediye başkanı o gece şurada imiş, sabaha kadar beklemiş, darbe gerçekleşmeyince çıkıp belediyeye gelmiş diyenlerde var.

Bizim belediye başkanı kendisini bilmem ama eşi o taraftan olduğu kesinleşti bunu genel merkeze siz bildirebilir misiniz? Diyende var..

Ya da bizim belediyede hala yapının iş adamlarına iş veriliyor destekleniyor birileri buna dur demeli gibi aslı astarı olmayan haberler yanında gerçek olan fakat su üstüne henüz çıkmamış belediyelerde var.

Bunlar birçok il ve ilçe hatta beldede doğru haberler ama elinizde somut bilgi yoksa iftiraya ve de gıybete girer sevgili dostlar.

Şunu da bilmenizi isterim.

Genel Merkez bu konularda o kadar çok hassas davranıyor ki, il ve ilçelere komisyonlar gönderip gizli araştırmalar yaptırıyor.

O bölgenin güvenilir insanlarına yönetimin çalışması, memnuniyet hakkında bilgiler topluyor. Her seçim döneminde oy oranları kıyaslanıyor.

Hizmet kalitesi, yöneticilerin halk ile diyalogu, sorun çözmedeki kabiliyeti ve halkın sevgisini kazanma değerlendirmeleri yapılıyor.

Hani en çok sıkıntı duyduğunuz ulaşabilirlilik bile ölçülüyor.

Çok yakında teşkilatlarda yorulan arkadaşlar bayrak değişimini enerjik arkadaşlara devredecek.

Kendilerinin önceden gördükleri eksikleri, halka ulaşma sorun çözmede daha da iyi olacaklarına inanıyorum. Genel merkezde artık riske atmayacağını biliyor ve diliyorum.

Belediyelerde sıkıntılı olan yerlerde kayyum atanması bekleniyor.

Hem kendilerinden hem de etrafındakilerden o gece neredeydin sorusuna cevap veren, cevabı vatansever olanların, bıçak sırtı yapmayanların, yapıya gönül vermeyenlerin görevine devam etmesini gerçek vatanseverleri, devletini milletini seven tün vatandaşlarımız gibi bizde görevinin başında görmek istiyoruz.

Diğer türlü acaba endişesi ile kim olursa olsun asla hiçbir yerde görev verilmemesi taraftarıyım.

O gece sokaklara çıkan, elinde Türk bayrağı alan vatanseverlerin, teşkilatlara, devlet kadrolarında çalışması taraftarıyım…

Bizim vatan, bayrak, devlet, millet gibi değerleri canından çok seven insanlara ihtiyacımız var.

O gecedeki binlerce sokaklardaki kahramanımız gibi evlerinde dua edip belayı savan, elleri öpülesi yaşlılarımız sayesinde devletimiz bu gün hala dimdik ayakta.

Siyaset laf atmak, karalamak, kötülemek ile olmaz.

Siyaset er meydanı.

Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu’nun yazdığı Recep Tayyip Erdoğan’ın severek okuduğu şiir gibi;

Şu yeryüzü er meydanı

Gönül sevmez her meydanı

Yüreksize yorgan döşek,

Koç yiğite ver meydanı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR