STK'lardan Halep'teki saldırılara tepki

STK'lardan Halep'teki saldırılara tepki
HATAY (AA) - Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep kentine düzenlediği hava saldırılarına, sivil toplum örgütleri tepki gösterdi.İHH İnsani Yardım Vakfı,...

HATAY (AA) - Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep kentine düzenlediği hava saldırılarına, sivil toplum örgütleri tepki gösterdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği, Mus'ab bin Ümeyr Derneği, Heybe İnsani Yardım Derneği, İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği, Avrasya Vakfı ve Biz Ümmetiz Platformu temsilcileri AA muhabirine yaptıkları açıklamalarda, saldırıların kabul edilemeyeceğini ve derhal durdurulması gerektiğini vurguladı.

- Sadakataşı Derneği

Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, ateşkesin bir aldatmacadan ibaret olduğunu ve Rusya'nın Suriye'den çekilmediğinin görüldüğünü söyledi.

Küresel güçlerin Halep üzerinden yeni pazarlıklar peşinde olduğu kaydeden Özdal, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin güneyinde 'kaçak' bir devlet kurma girişimi öncesi sivil katliamlarla Halep'i teslim almak istemektedirler. Biz Halep'i İslamın Anadolu'ya açılan kapısı, aynı şekilde Anadolu'nun İslam coğrafyasına açılan kapısı olarak görüyoruz. Bu yüzden Halep'in ayakta kalması için elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Bölgedeki insani durumun kitlesel katliam ile daha da zorlaştığını görüyoruz. Başta sağlık ve gıda yardımı olmak üzere insani yardımlar bölgeye ulaştırılmadığı için çok güçlü girişimlerin acilen başlatılması çağrısını yapıyoruz."

- İHH

İHH İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Suriye'nin Halep bölgesindeki saldırılarını durdurması çağrısında bulundu.

Halep'in birçok bölgesinde insanlık dramı yaşandığını belirten Karacaoğlu, "Aralıksız yapılan hava saldırıları sivil can kayıplarına neden oluyor. Biz İHH olarak bölgedeki saldırıların bir an evvel durdurulması çağrısında bulunuyoruz." dedi.

- Avrasya Vakfı ve Biz Ümmetiz Platformu

Avrasya Vakfı Suriye çalışmaları koordinatörü ve Biz Ümmetiz Platformu sözcüsü Ayhan Altıntaş da "Halep İstanbul'dur. Halep, Diyarbakır, Halep İzmir'dir. Biz Suriye'yi ve Suriye halkını kendimizden farklı görmedik ve yaptığımız yardımları sorumluluk bilinciyle yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Geçen hafta Suriye'ye hastahanelere ve arama kurtarma ekiplerine 25 adet ambulans yolladık. Halep'e daha çok yardım gönderilmesini diliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- Heybe İnsani Yardım Derneği

Heybe İnsani Yardım Derneği Başkanı Yasin Karayel de şunları söyledi:

"Kendimizden bir parça gördüğümüz tarihi kent tüm dünyanın gözü önünde yanıyor. 400 binden fazla sivil katliamla karşı karşıya kalacağı bildiriliyor. Rabbim, zalimlere karşı Müslümanlara zaferler nasip et. Bizleri de gaflet uykusundan uyandır. Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız, bundan sonra da yanlarında olacağız."

- İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği

İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı Abdurrazzak İldiz Halep'te yapılan son saldırıların bir vahşet olduğunu belirterek, "Rusya ve Esed yönetimi bu vahşete ortaklar. Birleşmiş Milletler, 5 yıldır yaşanan bu vahşete duyarsız kalmıştır ve işleyişinin gözden geçirilmesi gerekmektedir. 5 yıldır süren katliam ve son Halep saldırılarını kınıyoruz." şeklinde konuştu.

- Mus'ab bin Ümeyr ve Deniz Feneri dernekleri

Mus'ab bin Ümeyr Derneği Başkanı Tahsin Şenlik de Halep'teki saldırılar ile Türkiye'deki terör olaylarını kınadıklarını söyledi.

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz de "Rusya’nın ve Esed’in 4 gündür Halep’te sivil halkı bombalaması karşısında tüm dünya izlemekten bir adım öteye geçmiyor. Birleşmiş Milletler sessiz kalarak adeta Halep katliamını onaylamaktadır. Esed ve Rus uçakları daha da ileri giderek Halep’te camileri ve hastaneleri hedef almakta kadın, çocuk ayırt etmeksizin katliam yapmaktadır." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.