Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

STRİKE

STRİKE

25 binden fazla Konyasporlu, dar kadronun sıkıntılarından dolayı ligdeki olumsuz havaya inat, takımlarına olan inancı için tribündeki yerlerini almışlardı. Artık tek hedef kalmıştı, o hedefin de iki basamağı.

3 böcek ile çevrilmiş bir çiçek gibiydi takımımız. 3 İstanbul takımı içinde kendisine yer bulmuştu. Yalan yok ligdeki oyunu zaman zaman beğenmiyor, eleştiriyorduk. Bilmiyorum bir daha böyle bir atmosfer, böyle yönetim (hakem anlamında) iki iyi niyetli takım görür müyüz? Ama bildiğim şu var Arena’yı dolduran insanlar unutamayacakları bir gece yaşadılar ve yaşattılar. Bu maça gelmeyen ve gelemeyenler eminim sonrasında çok pişman olmuştur. Daha önce Türkiye’de görmediğimiz kalitede hazırlanan, muazzam bir şekilde uygulanan koreografiyle muhteşem görsel şov eşliğinde başlamıştı 90 dakika. Kuzey tribünü şovunu bitirirken açılan kırmızı flama ile doğu tribünü şovuna başlamıştı. Konyaspor tribünleri, Konyaspor ve Kasımpaşalı oyuncular ve teknik heyet dahası tüm Türkiye o ana odaklanmıştı. Ne muhteşem bir görüntü idi. Maça adeta 1-0 önde başlanmıştı bu şovla. Skorun avantajı ile Paşa doğal oyunu soğutmayı. Konyaspor’da olması gerektiği gibi paniklemeden skoru yakalamaya çalışıyordu. İlk ciddi atağımızın devamında penaltı ile golü bulduk. Sonrasında gelen ataklarda özlediğimiz Konyaspor gibi oynadık. İkinci yarı skor yapamayan Kasımpaşa gerilmeye başladı. Bu zaman diliminde top Kasımpaşa' da olsa da kontrol tamamen bizdeydi.

Bireysel hata sonucu bulduğumuz ikinci gol ile turu araladık. O dakikadan sonra bazılarımız 85 dakika bi geçsin sonra sevineceğim dese de, Paşa şuursuzca saldıracaktı. Öyle de oldu. Son düdükle birlikte muhteşem bir coşku tarifi imkânsız bir sevinç yaşandı. Taraftarların platforma kadar inmesine müsaade edilirken 13-14 yasında küçük bir çocuk futbolcularımızın sevincine ortak olmak için yaklaşık 30 metre koştu... Şimdi empati kuralım... Önce kendimizi minik yavrumuzun yerine koyalım belki de en büyük hayali o futbolculardan birine sarılmaktı olmadı. İşte ders niteliğinde neden biz futbol adamı yetiştiremiyoruz. Ülke olarak bilinçli taraftar yetiştiremiyoruz. Örnek bu minik delikanlı hayaline 3 metre kala adeta darp edilerek engellendi. Tonaj olarak kendisinin belki 5 katı biri tarafından eli burkulup boynu sıkılarak. Bunu gören taraftarlar o görevliyi linç etmek üzere bence haklı olarak platformdan sahaya atlamaya başladı polis, çevik kuvvet ve güvenlikler ile taraftar arbede yasamak zorunda kaldı neden? Lüzumsuzca bir müdahale yüzünden, hadi takım elbiseli beyefendi açısından bakalım olaya, görevi bu şekilde girişleri engellemek olabilir lakin sen bunu o delikanlıya güzelce anlat. Avrupa'da nasıl kol kola yapıyorlar bu işleri. Güzel olan bir şeyi berbat etmekte üzerimize yok doğrusu. Neyse ki sağduyulu oyuncularımız sayesinde olay fazla da büyümedi. Genç kardeşimize sahip çıktıları için kuzey tribünü tebrik edelim.

Gel gelelim yazımın başlığı “Strike''. Bu koreografi sıradan düşünen insanlarca hazırlanmadığı çok açıktı. Gelin beraber hatırlayalım önce bir bowling topu beliriyor. Grubun sol köşesinde, ardından en sağda lobutlarda (pin) İstanbul takımları renkleri.

Sonra en solumuzda diğer tribünlere göre sağda bir Konyasporlu çıkıyor ortaya. Aslında buraya kadara normal ancak bundan sonrası efsane . Konyasporlu en üst noktaya geldiğinde bowlingde topu atma pozisyonuna geliyor. Bu esnada top hareket etmeye başlıyor lobutlara doğru. Tam lobutlara yaklaşırken kuzey üst pankartı indiriyor. Pankartta 'Yüreğinle oyna yık hegemonyayı'' açılıyor ve tüm lobutlar yıkılıyor. Herkes bitti mi artık derken kuzey üstte burası neden boş denilen noktadan strike pankartı açılıyor. 'strike' bowlingde tüm lobutlar yıkılınca yapılan başarıya deniyor. Herkesin adeta ağzının suyu akarak izlediği koreografi bitti mi artık denirken bu defa sallanan kırmızı flama ile doğu tribününde koreografi zamanın geldiği belirtiliyordu. Onlar da üst katta “since” alt katta “1922” yazdılar. Ortada Türkiye kupası pankartı açılırken güney tribünü ise yeşil beyaz kartonlarla görsel şov yapmış oldu.

Kuzey tribününde olmanın tek kötü yanı ise tüm şovu ancak evinize döndüğünüzde izleyebiliyorsunuz, ama buna değer, her zaman dediğim gibi bu grubun bir üyesi olmak büyük bir onur ve de gurur. Teşekkürler Nalçacılılar, teşekkürler Konyaspor taraftarı teşekkürler KONYASPORUM.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR