Enes Seçilmiş

Enes Seçilmiş

Stupid Question, He?

Stupid Question, He?

Sanırım yazılarımda istikrar sağlayamamamın nedeni biraz da bu başlıkta gizli. Biz kimiz? Spor adamları, teknik direktörler, futbol yorumcuları, sokaktaki taraftar... Bunların hepsi futbol adına bir anlam ifade eder. Fakat bana sahadaki oyun yerine bu satırları yazdıracak kadar da değinilesi bir gerekliliktir aynı zamanda.

 

Evet Galatasaray'ın Konya'da puan kaybetmesi, normaldi - hatta kimilerine göre nasıl kazanabilirdi ki, sonuçta bu takım 19 şampiyonluğu olan bir takım değil(!) - kaçan pozisyonlar onlar için kahrolma sebebi bu ayrı bir konu ancak Konyaspor gerçekten sevinmeli 1 puana. Galatasaray'a kaybetmemek önemliydi.

 

Gelelim 'Stupid Question' meslesine; olayı bilenler vardır muhakkak. Basın toplantısında Roberto Mancini'nin kendisine yöneltilen; farklı 11 tercihleri sorusuna verdiği cevap aynı zamanda bu. ( her ne kadar çevirisi o an gereksiz soru olarak yapılsa da). Bizler daha soru sormayı, cevap almayı, olayı anlamayı ve anlatmayı bilmeyen ve duygularına çok fazla esir olan bir milletiz. Bu iyi mi kötütartışılır ancak, olumsuz sonuçlar doğurduğu ve mantıklı hareket edilmesi gerektiği gerçeğini ortaya çıkardığı kesin.

 

Şu an ben de duygularımı, yaşadığım o toplantı anı üzerinden aktarıyorum, maalesef bunlar oluyor ve bizleri etkiliyor dostlarım. Futbol? Oyun olmaktan öteye geçeli epey bir zaman oldu. Yeşil - Beyaz ya da Sarı - Kırmızı hiç bir önemi yok. Kazanan diye bir kavram oluşturup içini bir taraf ile doldurmak da saçma. Eğlenelim ve çıkaralım bu keyifli anlarımızın içinden 'Stupid Question' ları!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Enes Seçilmiş Arşivi
SON YAZILAR