'Şu anda Avrupa'daki en güçlü şirket biziz'

'Şu anda Avrupa'daki en güçlü şirket biziz'
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, “Şu anda Avrupa’daki en güçlü şirketiz. Avrupalıyız da zaten. Bunu çok iyi bir şekilde sindirmemiz gerekiyor” dedi.

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşan Temel Kotil, “Şu anda Avrupa’daki en güçlü şirketiz. Avrupalıyız da zaten. Bunu çok iyi bir şekilde sindirmemiz gerekiyor” dedi. Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Kültür Üniversitesi İşletmecilik ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikte deneyimlerini ve Türk Havacılığını üniversiteli öğrencilere anlattı.

Dünya’da ve Türkiye’de Havacılık Gelişimi ve Türk Hava Yolları başlıklı panelde konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, Türk havacılığının geldiği noktada nasıl bir süreçten geçtiğini ve gelecek hedeflerin neler olduğunu öğrencilerle paylaştı. Etkinliğe yoğun katılım gösteren üniversite öğrencileri Türkiye’nin havacılık sektöründeki durumu ve geleceği hakkında bilgi aldı.

“ŞU ANDA AVRUPA'DAKİ EN GÜÇLÜ ŞİRKET BİZİZ”
Türkiye’nin havacılıkta hızlı bir büyüme yaşadığını belirten THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Biz şimdi hızlı bir büyüme yaşadık havaalanları olarak. Ama diğer havaalanları olduğu yerde sayıyor. Neden sayıyorlar, çünkü bunlar büyümüşler, olgun olmuşlar. Sonradan gelenler de hızla bu platforma çıkınca, gördüğünüz gibi yerinde duramıyor ve gün yüzüne çıkıyor. Bakın bu çok önemli bir şey. Dünyadaki değişmeler, gelişmeler de oturmuş yapılar; ekonomiler, kültürler, sanatlar ve onu yakalamaya çalışanlar. Yakalayana kadar canı çıkıyor. Ancak yakaladığı zaman aradaki fark şu oluyor; boyumuz aynı ama ben daha hızlı büyüyorum. Çünkü ben bebeğim. Aslında buna güç el değiştiriyor diyebilirim. Şu anda Avrupa’daki en güçlü şirketiz. Avrupalıyız da zaten. Bunu çok iyi bir şekilde sindirmemiz gerekiyor. Yakalayana kadar canı çıkıyor ama yakaladıktan sonra birden ilerliyor. Bizim de durumumuz bu” şeklinde konuştu.

“BÜYÜMEMİZİN EN ÖNEMLİ SEBEBİ YOLCUYU SEVMEMİZ”
Hava taşımacılığında patronun yolcu olduğunu söyleyen Temel Kotil, “Özel üniversitede olduğum için biraz daha rahat konuşacağım, patron yolcudur. Kamuda olunduğu zaman patron yolcu değildir. O zaman patron kendimiz oluruz. Ancak özelde olduğumuz için patronumuz yolcudur. Bizim büyümemizin en önemli sebebi biz yolcuyu seviyoruz. Gerçekten yolcuyu çok seviyoruz. Bir sürü yanlış yapıyoruz, üzüyoruz ondan sonra özür diliyoruz” dedi.

KABİN HİZMETLERİ PROGRAMI EYLÜL’DE ÖĞRENCİ ALACAK
Geleceğin liderlerinin öğrenciler olduğunu söyleyen Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semahat Demir, “Geleceğin liderleri sizlersiniz. 23 Mart tarihinde Yüksek Öğretim Kurumu’ndan Kabin Hizmetleri Programımızda onaylandı ve Eylül ayında öğrenci almaya başlayacağız. Üniversite olarak akademik mükemmeliyete inanıyoruz. İçeriklerimizin yanı sıra Sayın Temel Kotil gibi isimleri üniversitemizde ağırlamak, öğrencilerimizle bir araya getirmek ve sizlerin öğrencilerimize ilham kaynağı olmanız bizim için büyük bir gururdur. Temel Kotil’in bilgi birikimlerinden hepimiz çok şey öğreneceğiz. Yoğun programına rağmen bizi yalnız bırakmayıp gelen THY Genel Müdürü Temel Kotil’e huzurlarınız da teşekkürlerimi arz ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.