Su Borcu Yapılandırması Uzatıldı

Su Borcu Yapılandırması Uzatıldı
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, geçmiş su borçlarının yeniden yapılandırılmasına dair 1 Aralık olan son tarihin 31 Aralık'a kadar uzatıldığını bildirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, geçmiş su borçlarının yeniden yapılandırılmasına dair 1 Aralık olan son tarihin 31 Aralık'a kadar uzatıldığını bildirdi.

KOSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, 6552 Sayılı İş Kanunu, bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yapılandırılmasına dair kanunun 11 Eylül'de yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

 Su ve atık suda geçmiş borcu olanların kanunun ilgili maddeleri uyarınca ödemede taksit imkanından faydalanabileceği işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"1 Aralık olan son müracaat tarihi 31 Aralık 2014 tarihine uzatıldı. Müracaatta geç kalanlar için sağlanan bu kolaylıktan yararlanmak isteyen abonelerin Konya Merkezde KOSKİ Genel Müdürlüğü’ne ilçelerde ise KOSKİ Şubelerine başvurmaları gerekiyor. Konu ile ilgili bilgilendirme metni, KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlanıyor. Ayrıca mükelleflerin cep telefonlarına bilgilendirme SMS’leri ve su faturalarına ek olarak bilgilendirme metinleri gönderiliyor. Buna göre, müracaat edilmesi halinde, 30 Nisan 2014 tarihi öncesi su ve atıksu borçlarınız yeniden yapılandırılacaktır. Dilerseniz, yapılandırılmış borcunuzu 36 ayda 18 taksite kadar ödeyebilirsiniz. Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde, herhangi bir idari ve hukuki işlem yapılmayacaktır. Yapılandırmadan yararlanılması durumunda, varsa hesaplanan gecikme cezası, gecikme zammı, zam ve cezaların yerine, ilgili dönemlerde geçerli olan TEFE/ÜFE aylık değişim oranları uygulanacaktır. Bu şekilde hesaplanan borcunuzu, peşin ödeyebileceğiniz gibi, ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitte de ödeyebilirsiniz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.